CHP’li Emir: Ankapark bir vurgun ve Ankara’ya ihanet projesidir!

CHP’li Emir: Ankapark bir vurgun ve Ankara’ya ihanet projesidir!
23 Şubat 2019 10:31

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir Büyükşehir Belediyesi’nin yılan hikayesine dönen Ankapark projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 

 

Emir, AKP hükümetinin “Kervan yolda düzülür” yaklaşımı ile siyasi rant elde etmek için yaptığı açılışlara son olarak Ankapark’ın eklenmek istendiğini belirtti.

 

 

AKP’nin her seçim öncesi inşası bitmeyen, güvenlik tehdidi olan veya ekipman/personel eksiği bulunan türlü projenin açılışını yapmayı bir alışkanlık haline getirdiğini vurgulayan Emir, bugüne değin bunun pek çok örneğini gördüklerini belirtti. Emir, aynı kaygıyı bu kez belediye başkanlığı seçimleri öncesi Ankara’da yapımı yılan hikayesine dönen Ankapark’ta yaşamaktan endişe duyduklarını ifade etti.

 

 

Hükümetin insan hayatını hiçe sayarak her seçim öncesi oy devşirme telaşına düştüğünü ifade eden CHP’li Emir, “Bunun örneğini geçmişte pek çok kez yaşadık. Marmaray 7 sene önce projede çalışan uzmanların basın yayın organlarında büyük puntolarla yer alan güvenlik uyarılarına rağmen yerel seçimler öncesi apar topar açmıştı. Aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen önce sendikalardan ve AB’den gelen uyarılara kulak tıkayan AKP, Ankara-İstanbul hızlı tren hattını Konya hattı gibi sözleşmedeki işler bitirilmeden aceleyle açtı. Ve sinyalizasyon eksikliğinin bedelini kazada kaybettiğimiz canlarımızla ödedik. İstanbul’da onlarca işçiye mezar olan ve henüz yarısı bile tamamlanmadan Erdoğan’ın özel uçağını bir kereliğine indirerek göstermelik açılışlar listesine eklenen 3. Havalimanından, doktor/teknik ekipman sıkıntısı yaşanan hatta inşaatı bile tamamlanmayan hastanelere varana değin pek çok proje, hükümetçe hep siyasi propaganda malzemesi yapıldı. Şimdi endişemiz aynı şeyin Başkent’te Ankapark projesiyle yapılmak istenmesidir.” diye konuştu.

 

 

İnşasına Melih Gökçek döneminde başlanan ve gerek projesi gerekse ihalesi ile yılan hikayesine dönen Ankapark’ın açılışının seçimlerden hemen önce 25 Mart 2019 tarihinde yapılmasının planlandığını belirten Emir, CİMER’e yaptığı başvurusu sonrası Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan gelen yanıtta Ankapark’ın ertelenmiş herhangi bir resmi açılış tarihi bulunmadığının ifade edildiğini ancak AKP tarafından geleneksel hale gelmiş seçim önü göstermelik açılış seremonisinin tüm eksikleri göz ardı edilerek Ankapark’ta da yaşanacağı endişesi taşıdıklarını ifade etti.

 

 

“Kerameti kendinden menkul Ankapark projesi gerek parası Ankaralının cebinden çıkan devasa bütçesiyle, gerek hukuk tanımaz ve şehircilik anlayışına aykırı planlarıyla gerekse çevreye verdiği tahribatla tam bir vurgun ve Ankara’ya ihanet projesidir.” diyen Emir ayrıca, AKP’nin her seçim önü olduğu gibi Ankapark’ı da propaganda malzemesi olarak göstermelik açılış furyasına dahil etmesi ve bunun da gerek işçiler gerekse vatandaş nezdinde herhangi bir zarara sebep olması durumunda gerekli hukuki takibi yapacaklarını söyledi.