CHP’li Emir: AKP Ankara İl Kongresi’ne ‘servisçilik’ yaptı

CHP’li Emir: AKP Ankara İl Kongresi’ne ‘servisçilik’ yaptı
18 Şubat 2018 16:00

CHP’li Murat Emir, Ankara Büyükşehir Belediye otobüslerinin AKP Ankara İl Kongresi’ne “servisçilik” yaptığını belirterek Başkan Mustafa Tuna’ya “Şova yönelik açıklamaları bırak, Ankaralıların parasına sahip çık; yoksa sonun İ.Melih Gökçek gibi kullanılıp bir köşeye atılmak, rezil olup gitmektir” uyarısında bulundu.

 

 

 

 

AKP’nin Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda yapılan Ankara İl Kongresi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı. Kongreye taşımacılık işini Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından üstlendi. Ankara’nın çeşitli mahallerinden Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ait otobüslerle “servisçilik” yapılırken, binlerce kişi bu yolla kongrenin yapıldığı salona taşındı.

 

Belediye otobüsleriyle bir partinin il kongresine taşıma yapılmasına, CHP Ankara Milletvekili Emir tepki gösterdi.

 

Referandum sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ankara’da yaptığı mitinge İ.Melih Gökçek emriyle belediye otobüsleri kullanılarak taşımacılık yapıldığını anımsatan ve kendisinin konuyu Yüksek Seçim Kurulu’na taşıyarak, kamu kaynaklarının kullanılması nedeniyle İ.Melih Gökçek hakkında işlem yapılmasını talep ettiğini ifade eden CHP’li Emir, şunları söyledi:

 

“AKP’nin bugün Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirdiği Ankara 6. Olağan İl Kongresi kapsamında bildik uygulama ve görüntülerle karşılaştık. Yine şehrin çeşitli yerlerinden kaldırdıkları Ankara Büyükşehir Belediyesi otobüsleriyle kongreye insan taşımaya, bindirme kıtalarla kongre yapmaya devam ediyorlar. Yüzlerce araç, getirdikleri vatandaşları bıraktıktan sonra şu anda Arena Spor Salonu’nun yakınındaki Atatürk Kültür Merkezi’nde ve çevresinde bekletiliyor. Ankara caddelerinde vatandaşları evlerine ve gidecekleri yerlere taşıması gereken Belediye otobüsleri, AKP’liler için ‘evden kongreye servis aracı’na çevrilmiş durumda.

 

Özellikle referandum sürecinde, daha ‘AKP Genel Başkanı’ sıfatını üstlenmemiş olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin AKP Genel Başkanı ve Başbakanı Binali Yıldırım’ın ve bakanların, miting ve her türlü çalışmaları için tüm kamu kaynaklarını seferber edenler, şimdi il, ilçe kongreleri, piknik organizasyonlarında da kamu kaynaklarını sömürmeye başladı.

 

Yollarını ayırdıkları İ.Melih Gökçek’in tarzı diyorduk ancak hiçbir şey değişmemiş, huylu huyundan vazgeçmezmiş. Gökçek gitti, Mustafa Tuna geldi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin olanaklarının AKP’nin hizmetine sunulmasında tek bir geri adım atılmadı. Demek ki Mustafa Tuna’ın, Ankapark’ın yüksek maliyetine ve Ankaralıların parasının boşa harcanmasına itiraz etmesi yalanmış. Sayın Tuna’yı, şova yönelik açıklamalardansa, partizanlık yapmayıp, Ankaralıların parasını bu tür parti faaliyetlerinde harcamaması konusunda uyarıyorum. Bunun sonunu tahmin etmeye gerek yok; gün gelir İ.Melih Gökçek gibi kullanıldıktan sonra bir köşeye atılmak, rezil olup gitmektir.”

 

 

Kaynak: Sözcü