CHP’li Emir: 15 Temmuz paraları hak sahiplerine ulaştırıldı mı?

CHP’li Emir: 15 Temmuz paraları hak sahiplerine ulaştırıldı mı?
21 Mayıs 2020 12:59

15 Temmuz bağış paraları bir kez daha Meclis gündeminde.

 

 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a “15 Temmuz paraları hak sahiplerine ulaştırıldı mı?” diye sordu.

 

 

Daha önce 15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri için başlatılan bağış kampanyasında 309 milyon TL toplandığı ve bu miktarın faizleriyle birlikte 400 milyon TL’ye ulaştığı açıklamalarının bizzat Bakan Selçuk ve diğer AKP’li yetkililerce yapıldığını belirten Emir, ayrıca bu bağışların Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’na aktarıldığı bilgisinin verildiğini ifade etti.

 

 

CHP’li Emir, önergesinde; toplanan bağışların ne zaman hak sahiplerine ulaştırılacağı ile ilgili ısrarlı sorularına yanıt alamadığını, dolayısıyla toplanan bağışların akıbetinin bilinmediğini de dile getirerek “15 Nisan 2020 ve sonrasında 15 Temmuz gazilerimizin mobil telefonlarına gelen mesajlardan anlaşıldığı üzere, Bakanlığınız tarafından gazilerimize 1.000 TL’lik yardım yapılma kararı alındığı anlaşılmıştır. Gelen SMS’lerde ‘1.000 TL’lik yardım, TOKİ’den konut hakkı olanlar için açılan Halk Bankası hesaplarınıza yatmıştır’ ibaresi yer almaktadır.” dedi.

 

 

15 Temmuz gazilerine gönderilmeye başlanan 1.000 TL yardım parasının, Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı hesabından mı yapıldığını soran Emir, eğer vakıf hesabından yapılıyorsa, bunun kararın vakfın hangi tarihli yönetim kurulu toplantısında alındığını sordu.

 

Ödemelerin ne zaman başladığını, kaç kişiye ödeme yapıldığını soran Murat Emir, ödemelerin ilk etapta, gaziler için faizsiz TOKİ kredisine başvuranlara yapıldığı iddiasının doğru olup olmadığını sordu.

Emir, önergesinde ayrıca şu soruları yöneltti:

 

1.000 TL’lik ödemeler için gazilerimizin başvuru yapması gerekli midir?

15 Temmuz şehit yakınlarına da 1.000 TL ödeme yapılmakta mıdır? Yapılmıyorsa bunun sebebi nedir?