CHP’li Durmaz’dan Moskova soruları!

CHP’li Durmaz’dan Moskova soruları!
11 Mart 2020 10:51

CHP Tokat Milletvekili, TBMM İdare Amiri Kadim Durmaz Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyetin Moskova ziyaretini ve Moskova’da Türk heyetinin diplomatik teamüllere aykırı olarak kapıda bekletilmesini, heyetin kapıda bekleme görüntülerinin süreölçer ile Rus televizyonlarında yayınlanmasını yazılı bir önerge ile TBMM gündemine taşıdı. 

 

 

 

Önergesinde Moskova’da yanıtsız kalan sorulara değinen Durmaz, “27 Şubat tarihinde İdlib bölgesinde bulunan birliklerimize yapılan saldırıda ülke tarihinde Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan sonra en büyük asker kaybımız yaşanmıştır. 34 askerimizin şehit edildiği saldırıya yönelik bazı sorular hala yanıtsızdır.” dedi.

 

 

Bekletme Diplomasisi

 

 

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Moskova ziyareti sonrasında da bu soruların yanıtı alınamamış, Moskova’da yapılan anlaşmaya yönelik belirsizlikler ve oradaki diplomasi yöntemi, heyetin teamüllere aykırı olarak kapıda bekletilmesi ve Türkiye heyetine yönelik davranışlar tartışmalara konu olmuştur. “ diyen Durmaz, heyetin diplomatik ziyaretine yönelik olarak şu soruları yöneltti:

 

 

-Moskova’da gerçekleşen diplomatik görüşmenin diplomatik teamüllere uygun olduğunu düşünüyor musunuz?

-Daha önce Rusya ile yapılan görüşmelerde birçok ülkenin heyeti oturur halde ağırlanmışken, Türkiye ile yapılan görüşme esnasında diplomasi heyetinin ayakta bekletilmesi diplomatik teamüllere uygun mudur?

-Kamuoyuna yansıyan ve Rusya televizyonlarında kronometre ile verilen Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyetin bekletilme görüntüleri gerçek midir?

-Türkiye heyetinin Putin’in kapısında bekleme anlarının kayıtlara alınması ve süre sayacı ile basına servis edilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Görüşmede diplomasi teamüllerine ve ülkemizin saygınlığına uygun olmayan davranışların gösterilmesine karşın nasıl bir duruş sergilenmiştir? “