CHP’li Dudu’dan: Kimyasal saldırıyı “Muhalifler yapmış olabilir” iddiası

CHP’li Dudu’dan: Kimyasal saldırıyı “Muhalifler yapmış olabilir” iddiası
26 Ağustos 2013 17:37

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Suriye’de yaşanan kimyasal silahlı saldırı olayının bir insanlık suçu olduğunu, sorumlusu kim olursa olsun cezalandırılması gerektiğini söyledi.

 

 

Dudu, somut göstergelerin, kimyasal saldırıyı muhaliflerin yaptığı izlenimi bıraktığını, hazırlıkların da Türkiye’de yapılmış olabileceğini ileri sürdü.

 

Hatay’dan Suriye’ye silah ve malzemelerin TIR’larla geçtiği konularının dünya basınında gündeme gelmesi ile ilgili olarak konuşan Dudu, Suriye politikaları konusunda hükümeti defalarca, yanlış yaptıkları yönünde uyardıklarını söyledi. Hükümetin, uyarılara kulak vermediğini vurgulayan Dudu, şöyle konuştu:

 

“Hükümet ne yazık ki, Suriye’deki savaşa taraf olmuştur. Oradaki bir taraf lehine ciddi yardımlarda bulunmaktadır. Silah sevkiyatına ve silah yardımına aracılık etmektedir. Bu artık bütün dünyanın bildiği bir gerçektir. Sınır güvenliğinin yol geçen hanına döndüğü iddialarımız da vardı. Bu iddialarımızın doğruluğu da, bütün dünya tarafından bilinmektedir. Ne yazık ki, Türkiye’nin ulusal güvenliğine ciddi anlamda zarar vermektedir, tehdit oluşturmaktadır. İşte sınırlarda yaşanan olaylar. Kaçakçılık ve terör faaliyetlerini vatandaşlarımız biliyor. Hatay’ı bir terör yuvasına dönüştürüyorsunuz. ‘Yapmayın, etmeyin’ dedik, ancak bugüne kadar dinletemedik. Bu saatten sonra acilen hükümet bu yanlış Suriye politikasından vazgeçmesi gerekir.”

 

‘KİMYASAL SALDIRI İNSANLIK SUÇUDUR’

 

Suriye’de zaman zaman kimyasal saldırılar yaşandığının altını çizen CHP’li Dudu, bunun çok ağır bir örneğinin geçtiğimiz günlerde yaşandığını söyledi. Dudu, “Bu saldırıları kim yaparsa yapsın, bu bir insanlık suçudur. Sorumluları, failleri en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Altını çiziyorum, kim yaparsa yapsın. İster Suriye’deki rejim, isterse Suriye’deki muhalifler hiç fark etmez” diye konuştu.

 

Adana’da polisin yakaladığı sarin gazı ile ilgili konuşan Dudu, şöyle devam etti:

 

“Bundan birkaç ay önce Adana’da muhalif güçlerin elinde yakalanan sarin gazı söz konusuydu. Tüm bu göstergeler, somut olaylar, sanki bize bunu muhalifler yapmış gibi bir izlenim bırakıyor. Ne yazık ki, bunun sebebi de, Türkiye. Öyle anlaşılıyor ki, bu hazırlıklar Türkiye’de yapılıyor. Hükümet, kendi denetimindeki gümrük kapısında, bir takım silahların geçmesini isterse engelleyebilir. Ki bu güne kadar, devletin buna göz yumduğu, artık dünyanın bildiği bir gerçektir. Devletin bilgisi dahilinde bu silahların geçtiği açıkça anlaşılmaktadır. Reyhanlı, Cumhuriyet tarihimizin en büyük terör saldırısını yaşadı. Hala vatandaşlarımız orada bu travmayı yaşamaktadır. Hala, oradaki insanlar, bomba patlayacak endişesi ile yaşıyor. Sınır ve kapılardaki güvenliğin sağlanması önemli.”

 

 

287e551c0d5e1ffb99aea3db405bbd5e fd6182837cd5a0f6397f044ff8c4b6a7