CHP’li Dudu: Ortada ciddi kuşkular var

CHP’li Dudu: Ortada ciddi kuşkular var
10 Eylül 2013 15:57

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Ahmet Atakan’ın ölümüyle ilgili iki ayrı otopsi raporu olduğunu, Antakya ve Adana’da hazırlanan raporların birbirleriyle örtüşmediğini vurguladı.

 

 

Dudu, “Ortada ciddi kuşkular var” dedi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, olayın ‘Akrep’ aracından bir polisin sıktığı gaz kapsülünün isabeti sonucu meydana geldiğini savunan Dudu, şöyle konuştu:

 

“Valilik ve polisin iddiasına göre; yüksekten düşme şeklinde olduğu söyleniyor. Bu iddiaya dayanak olarak ortaya sürülen bir görüntü kaydı var. Bu video kaydında, ‘Biz böyle bir bulguya rastlayamadık.’ Görüntüler hiç net değil. Video kaydında böyle bir şey tespit edemedik. Bir de, 2 tane çelişkili otopsi raporu var. Antakya’da yapılan otopsiye göre, kafaya isabet eden ‘Künt travmadır’ ölüm nedeni. Adana Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi raporuna göre, daha farklı. İç organların parçalanması söz konusu. Tıp uzmanı olmadığım için bilemiyorum tıbbi terimler de var. Yani iki otopsi raporu birbirine zıt. Tezat teşkil ediyor. Ayrıca, görgü tanıklarının iddialarıyla, Valiliğin iddiaları birbiriyle örtüşmüyor. Açıkçası, ortada ciddi bir kuşku var. Bunu belirtmek istiyorum. Şöyle de bir problem var ne yazık ki. Başta Hatay Valisi olmak üzere, olayların başlangıcından itibaren kriz iyi yönetilmemiştir. Abdullah Cömert’in katillerinin bulunması konusunda hiçbir çaba harcamamıştır. Halkta, bu yönde bir çaba gösterdiğine dair imaj oluşmamıştır.”

 

Hatay’daki olayların başta Hatay Valisi olmak üzere devlet yetkililerine güveni kalmadığını öne süren Dudu, kentte yükselen tansiyonun söz konusu olduğunu, bu tansiyonun acilen düşürülmesi gerektiğini söyledi. Dudu, tansiyonu düşürmek için çaba harcanması gerektiğini, harcanmıyorsa, başta Vali olmak üzere yetkililerin görevlerinden ayrılmaları gerektiğini belirtti.