CHP’li Dibek: Olimpiyat bütçesi nasıl ve nerelere harcanmıştır?

CHP’li Dibek: Olimpiyat bütçesi nasıl ve nerelere harcanmıştır?
19 Eylül 2013 05:00

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, olimpiyat bütçesinin nasıl ve nerelere harcandığını sordu.

 

Dibek, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “Olimpiyatlar için oluşturulan bütçe ve harcamalar ile harcamayı yapanlar hakkındaki iddialar kamuoyunca tartışılmaktadır. Yalnızca Başbakan’ın uçak kirasına 915 bin TL ödeme yapılan olimpiyatlar için milyonlarca TL harcanmıştır. AKP’nin de reklamcısı olan Arter’in sahibi Erol Olçak’ın bu harcamanın başındaki insan olduğu ve aynı şahsın TRT’ye ciddi rakamda borcu olduğu ifade edilmektedir. Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan da olimpiyat tanıtımında bulunmuştur” dedi.

 

Olimpiyatların tanıtım bütçesinin ne kadar olduğunu öğrenmek isteyen Dibek’in soru önergesinde şu sorular yer aldı:

 

“Olimpiyatların tanıtım bütçesini kim, hangi sıfatla yönetmiştir?

Olimpiyat bütçesi nasıl ve nerelere harcanmıştır?

Olimpiyat bütçesinin içinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 650 gazeteciyi bedava Arjantin’e götürmesi var mıdır? Gazeteciler için toplam ne kadar harcanmıştır?

AKP’nin reklamcısı Arter’in sahibi Erol Olçak’ın TRT’ye olan borcu ne kadardır? Bu borcun sebebi nedir?

Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan’ın olimpiyatlarla ilgili resmi bir sıfatı var mıdır? Mustafa Erdoğan hangi gerekçe ile olimpiyat tanıtım toplantısına katılmıştır?

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kamuoyuna sunmadığı bir doping listesi var mıdır? Var ise bu listenin içeriği nedir?”