CHP’li Çıray: Davutoğlu yargıya aba altından sopa gösteriyor

CHP’li Çıray: Davutoğlu yargıya aba altından sopa gösteriyor
31 Ağustos 2014 11:57

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Bakanlar Kurulu toplantısını gerekçe göstererek, Adli Yıl Açılış Törenine katılmamasını eleştirdi.

 

Çıray yaptığı yazılı açıklamada, bu durumun Başbakan Davutoğlu’nun, siyaseten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bağımsız hareket edemeyeceğinin canlı bir kanıtı olduğunu ifade ederek, “Davutoğlu gölge başbakandır” dedi. Davutoğlu’nun Yargıtay’a karşı almış olduğu bu tavrın, CHP’nin bu süreçteki haklılığını bir kez daha ortaya çıkardığını belirten Çıray, “Maalesef Davutoğlu, Yargıtay’a karşı almış olduğu bu tavrıyla Çankaya Hükümeti’nin başı olduğunu ispat etmiştir. Demek ki, Davutoğlu için de kuvvetler ayrılığı prensibi AKP’nin ve Erdoğan’ın hayalindeki ‘Yeni Türkiye’ zırvası için bir engeldir. Görüyoruz ki 62. Hükümet’in başı, tıpkı siyasi varisliğini üstlendiği Erdoğan gibi karşısında diz çökmeyen hukuk adamlarına karşı tavır alıyor” dedi.

 

Davutoğlu’nun bu tavrıyla yargıya “aba altından sopa” gösterdiğini kaydeden Davutoğlu, “Asıl amaçları yargıya gözdağı vererek muhtemel yolsuzluk davalarının önünü kesmektir” görüşünü savundu.

 

CHP’nin törene katılacağını belirten Çıray, “Bizler, CHP olarak Yargıtay’ın davetine icabet ederek, onları hukuk devletinin ilke ve argümanlarının ortaya konulduğu böyle önemli bir günde yalnız bırakmayacağız. İnanıyorum ki, tıpkı CHP gibi diğer muhalefet partileri de bu törene katılarak, hem Yargıtay’ı hem de hukuk devletini sonuna kadar sahiplenmiş olacaktır” dedi.