CHP'li Cihan Yıldırım: AKP faşizmine karşı direnen en güçlü parti olduğundan CHP'deyiz

CHP'li Cihan Yıldırım: AKP faşizmine karşı direnen en güçlü parti olduğundan CHP'deyiz
27 Nisan 2013 10:56

CHP Uşak İl Gençlik Kolları Başkanı Cihan Yıldırım ile tatlı mı tatlı bir sohbet gerçekleştirdik. Sizi bu keyifli sohbetle baş başa bırakıyoruz 

Cihan Yıldırım H&H Röportaj

H&H :   Neden arkadaşlarınızla birlikte CHP’de siyaset yapıyorsunuz da başka  
bir partide değil?
Sizce gençler niçin CHP’de bulunmalı?

C.H : Cumhuriyet Halk Partisinin antiemperyalist, halktan yana politikalar izleyen, devrimci ve insan haklarından yana olan bir parti olması  ve bugün Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan son kale olması
Şu an AKP faşizmine karşı direnen en güçlü parti Cumhuriyet Halk Partisidir, bu bile gençliğin CHP’de bulunması için başlı başına bir sebeptir. Ayrıca gençliğin özgürleşmesi için çaba sarf eden,  gençlik politikaları üreten ve gençliğe siyasi bakımdan pozitif ayrıcalıklar tanıyan (gençlik kotası) kongrelerle ve kurultaylarla gençliğin daha da demokratikleşmesini sağlayan bir parti olması ..

H&H : Uşak’ta CHP Gençlik Kolları’nda olmakla Ankara Çankaya’ da ya da İstanbul
Kadıköy’de siyaset yapmanın farkları neler desem size?

C.H : Bu ilçedeler ki arkadaşlarımızın bize göre daha avantajlı olduğunu düşünüyorum çünkü, Uşak’ta siyaset gerçekten zor, belediye ya da farklı imkanlarımız mevcut değil partililerimizin destekleriyle kendimize bütçe yaratıp, yeri geldiğinde cebimizden harcayıp sosyal hayatımızdan fedakarlıklarda bulunarak Uşak’ta siyaset yapmaya çalışıyoruz. Bundan dolayı bu 2 ilçedeki arkadaşlarımız çok şanslı …

H&H : Şimdiye kadar kaç gençlik kolları başkanı ile çalıştınız?

C.H : 1 tane gençlik kolları başkanı ile çalıştım.

H&H: Gençlik Kurultayı’nda Emre Doğan’a karşı niçin İrfan İnanç Yıldız’ı
desteklediniz?

C.H: Emre Doğan maalesef ki örgütlerden uzak, CHP gençlik örgütünü alana indiremeyen, ABİ siyaseti yapan, kendi merkez yönetim kurulundaki arkadaşının ve il örgütlerindeki arkadaşlarının arkasında durmayan, disiplin kuruluna sevk edilmesini izleyen, gençlik örgütlerinin ana kademeyle sorunlarında arkasında durmayıp, ana kademe siyaseti yapan bir anlayışta olması bunun yanında ise tam aksine İrfan İnanç Yıldız’ın daha önceki döneminde de olduğu gibi bugün de örgütün içinden gelmesi, örgütü alanlara indirmesi, genç arkadaşlarını hiçbir zaman yarı yolda bırakmaması, her zaman göğsünü onlara siper etmesi, gençliği harekete geçirecek bir lider olması, Uşak örgütünün Emre Doğan’a karşı İrfan İnanç Yıldız’ı desteklemesinde en büyük unsur olmuştur.

H&H : Ana kademede siyaset yapan büyüklerin gençliğe bakışı sizce nasıl?

C.H: Ana kademe maalesef ki gençliği kendi güdümünde isteyen, sadece pankart asması ve ayakçılık yapmasını düşünen, gençliği özgür bırakmayan ve gençliği kendine bağlı bir yapı haline dönüştürmeye çalışması sadece Uşak değil birçok gençlik örgütünün en büyük problemidir.

H&H : CHP’de başınızdan geçen, hiç unutamadığınız bir olayı, anıyı anlatın
desem bu ne olurdu?

C.H:
Geçen yıl yapmış olduğumuz gençlik kongresine genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu getirmiştik. Genel başkanımız konuşmaya başladığında emek veren tüm genç arkadaşlarımız ve benim gözlerim dolmuştu…

H&H :
Uşak İl yönetimindeki büyüklerinizle ilişkileriniz nasıl, yeterli
desteği, alakayı görüyor musunuz?

C.H : Aramızın iyi olduğu insanlar olsa da genellikle gençliğe destek olmak yerine köstek olmaya çalışan ve bir çok imkandan yararlanmamıza engel olan, kendine bağlı bir gençlik örgütü isteyen bir ana kademe il örgütüne sahip olduğumuz için gerekli destek ve alakayı göremiyoruz..



H&H :
Uşak’taki CHP’li aktif genç sayısı nedir?

C.H:
Alana indirdiğimiz merkezde aktif genç sayısı 100-150 arası, tüm ilçelerimizle beraber 250-300 genç arkadaşlarımızla beraber çalışmalarımız devam ediyor.

H&H : Siyasette kendinize örnek aldığınız 3 ismi sayın desem (büyük genç
değil)..???

C.H: Emperyalizme karşı en büyük mücadeleyi veren Mustafa Kemal Atatürk ve Bülent Ecevit.

H.H:
Gençlik Kolları’nın Uşak’taki normal bir haftası nasıl geçer?
Yani gençlik kolları ne yapar ne eder?

C.H: Ev toplantıları, ideolojik tartışmalar, öğle aralarında liseleri gezerek genç arkadaşlarımızı aramıza katmaya çalışmak, üniversitede de Cumhuriyet Halk Partili yada Cumhuriyet Halk Partisine eğilimi olan arkadaşlarımızı aramıza dahil  etmek için uğraşmakla geçiyor bunun dışında zaman zaman sosyal aktivitelerimizde oluyor (halı saha ,piknik, kahvaltı vs.)