CHP’li Ceylan’dan Bakan Selçuk’a: O kitabı bir kez okudun mu?

CHP’li Ceylan’dan Bakan Selçuk’a: O kitabı bir kez okudun mu?
26 Eylül 2018 12:51

CHP’li Özgür Ceylan, Atatürk’e, CHP’ye ağır hakaret içeren ve çocuklara “İslam için Cihat” fetvası veren kitabın Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilere “Okutulması zorunlu” olarak tavsiye edilmesi üzerine, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un cevaplaması için Meclis Başkanlığına verdiği önergede “Öğrencilere zorunlu kıldığın kitabı bir kez okudun mu” diye sordu.

 

 

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, önceki gün bir gazetede Atatürk’e CHP’ye ağır hakaretlerin bulunduğu bir kitabın lise öğrencilerine “okutulması zorunlu” olarak tavsiye edilmesine ilişkin haberi, Meclis gündemine taşıdı. Ceylan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un cevaplaması için Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede, baştan sona hakaret içeren kitabın hangi akademik ve eğitsel gerekçelerle öğrencilere zorunlu kılındığını sordu.

 

 

Ceylan, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı okullarda, “Okuma alışkanlığı kazandırmak, anlama seviyesini görmesini sağlamak” amacıyla düzenlediği etkinlikte, “Okutulması zorunlu!” notuyla paylaşılan kitabın, halkı kin ve nefrete sürüklediğini ileri sürdü.

 

 

“Bu Kitap Milli Eğitimin Getirilmek İstendiğini Noktayı Göstermektedir!”

 

 

CHP’li Ceylan kitabın, lise çağındaki çocuklara yazarın kişisel hezeyanlarının, saplantılı sapkın ifadelerinin, nesnellikle ilişkisi bulunmayan siyasal tanımlamalarının, gerçekliği sorgulanmaksızın bakanlık tarafından okullarda okutulmasının tavsiye edilmesini ağır bir dille eleştirerek, “Kitap, Türk Milli Eğitiminin getirilmek istendiği kabul edilemez durumu ifşa etmektedir” diye konuştu. Ceylan, “Türkiye’nin kurucu idaresini” ağır bir dille eleştiren kitabın Milli Eğitim Bakanlığı’nın hangi kurullarınca değerlendirildiğini sorarak, sorumlular hakkında adli ve idare soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

 

 

CHP Milletvekili Ceylan, Anayasa’nın ikinci maddesi ile Türk Ceza Kanunu’nun 216’ncı maddelerini ve Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 11’inci maddesini hatırlatarak, lise öğrencilerine “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden” bir kitabın zorunlu kılındığını belirterek, sorumluların bulunmasını istedi.

 

 

CHP: Leş Kargası

 

 

Kitabın CHP’ye yönelik ağır hararetler barındırdığını kaydeden Ceylan, Kıbrıs savaşı sonrası yaşanan olaylara ilişkin kitapta CHP’nin “Leş Kargası” na benzetildiğini söyledi. Kitabın asla kabul edilemez ifadeler içerdiğini söyleyen Ceylan, “Buradan Milli Eğitim Bakanına soruyorum, bu kitabı bir kez olsun okumuş mudur?” dedi. Kitapla ilgili olarak sorumluların bir an önce bulunması gerektiğini belirten Ceylan, sorumluların derhal açığa alınarak adli ve idari soruşturma başlatılması gerektiğini ileri sürdü. Ceylan, kitapta temel sağlık bilimleri kapsamında olan konuların dahi “hayvani bir yaşayış” olarak aktarıldığını belirterek, kitabın hiçbir bilimsel dayanağını olmadığını söyledi.

 

Kapak Sayfa 15 Sayfa 23 Sayfa 34 Sayfa 46 Sayfa 53 Sayfa 54 Sayfa 63 Sayfa 64 Sayfa 66 Sayfa 98 Sayfa 105 Sayfa 106 Sayfa 127 Sayfa 137 Sayfa 244