CHP’li Ceylan: Ziraat Bankası top peşinde koşmayı bıraksın, çiftçinin borçlarını yapılandırsın!

CHP’li Ceylan: Ziraat Bankası top peşinde koşmayı bıraksın, çiftçinin borçlarını yapılandırsın!
7 Ocak 2019 12:43

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, ağır kış şartlarına rağmen köy ziyaretlerine aralıksız devam ediyor. Ceylan bütçe sonrası başladığı köy ziyaretlerine bu hafta sonu Ağaköy ve Kaldırımbaşı köyleri ile Geyikli Beldesi’nde devam etti. Ceylan ziyaretleri sırasında, “Çiftçiye destek olması için kurulan Ziraat Bankası’nın futbol kulüplerinin borcunu ödeme kararı tek kelimeyle aymazlıktır” diye konuştu

 

 

“Ziraat Bankası Top Peşinde Koşmayı Bıraksın”

 

 
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan bu hafta sonu ilk ziyaretine Biga Ağaköy’den başladı. Burada vatandaşlar ile buluşan Ceylan, çiftçinin içinde bulunduğu sorunları ilk ağızdan dinlerken iktidarın tarım politikalarını eleştirdi. Ceylan burada yaptığı konuşmada, “Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı 2,1 milyon çiftçimiz artan girdi maliyetleri altında inim inim inlerken, Ziraat Bankasının kuruluş amacının dışında, futbol kulüplerinin borçlarını yapılandırmak için kredi vermesi kabul edilemez” dedi. Ceylan Ağaköylülere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 
“Bugün Türk çiftçisinin borcu, 100 milyar lirayı geçmiştir. Tarladaki ürün para etmiyor, devlet doğru destekleme araçlarıyla üreticiyi desteklemiyor, Çiftçi kamu ve özel sektöre olan borçlarını ödeyemediği için haciz tehdidi altında üretim yapamaz duruma gelmiş, tarlasını, traktörünü, evini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kara kara düşünürken Çiftçi bankası Ziraat futbol kulüplerine yardım ediyor. Ziraat Bankası top peşinde koşmayı bıraksın çiftçilerin bankalara olan borcunu yapılandırsın”

 

Ekonomik krizin etkilerinin yılbaşı sonrası daha net görüneceğini ileri süren Ceylan, “Krizin etkileri yeni zamlarla artarak kendini göstermeye devam edecek” diye konuştu. İktidarın vergi kanunlarında değişiklik yapma hazırlığı içinde olduğunu belirten CHP’li Ceylan, “Krizin ağır yükü her zaman olduğu gibi dar gelirliye, işçiye ve memura yüklenecek” dedi. Ağaköy’ün ardından Kaldırımbaşı Köyü’nü ziyaret eden CHP’li Ceylan burada da vatandaşlar ile bir araya geldi. Ceylan’ın köy ziyaretlerine Biga İlçe Başkanı Atilla Diren, İl Genel Meclisi Adayları Levent İrez, Hakkı Sezen ve Gökhan Gür ile ilçe yöneticileri de eşlik etti.

 

“Martın Sonu Bahar”
Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan bir gün sonra CHP Geyikli İlçe teşkilatını ziyaret ederek, partililer ile bir araya geldi. Geyikli Belediye Başkanı ve başkan adayı Ercan Yılmaz ile CHP belde teşkilatına gelen Ceylan’ı burada ilçe başkanı Şükrü Taşkın, Kadın Kolları Başkanı Hülya Bartçı, muhtarlar ve partililer karşıladı. Partililer ile 31 Mart yerel seçimlerini değerlendiren Ceylan, “Bu yerel seçimde iktidar korku içindedir ve yerel seçim kampanyalarını genel seçim havasında yürütmektedir. Ancak buradan net olarak söylemek istiyorum ki, Martın Sonu Bahardır” diye konuştu.

AĞAKÖY 1 AĞAKÖY 2 AĞAKÖY 3 AĞAKÖY 4 AĞAKÖY 5 AĞAKÖY 6 AĞAKÖY 7 AĞAKÖY 8 AĞAKÖY 9 GEYİKLİ 1 GEYİKLİ 2 GEYİKLİ 3 GEYİKLİ 4 GEYİKLİ 5 GEYİKLİ 6 GEYİKLİ 7 KALDIRIMBAŞI 1 KALDIRIMBAŞI 2 KALDIRIMBAŞI 3 KALDIRIMBAŞI 4 KALDIRIMBAŞI 5