CHP’li Ceylan: İktidar, üreticiyi ithalat sopası ile üretimden el çektirmeye çalışıyor!

CHP’li Ceylan: İktidar, üreticiyi ithalat sopası ile üretimden el çektirmeye çalışıyor!
24 Ağustos 2019 10:48

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, birinci ayını tamamlayan Su ve Vicdan Nöbetine devam ederken, Kaz Dağlarında yaşanan katliamı köy köy gezerek anlatmaya devam ederken, tarım üretimde yaşanan sorunlarını dinledi.

 

 

 

Özgür Ceylan, mayıs ayında ayçiçekte gümrüğün bir ay süre ile sıfırlanmasının hasat öncesi üreticiye yapılmış en büyük darbe olduğunu kaydederek, “Soğan, patates ve hububatın ardından mayıs ayında da “‘tohum’ adı altında 100 bin ton ayçiçeğinin” sıfır gümrükle ithal edilmesine izin verildi. Bu ülkenin 3 bin ton tohumluk ihtiyacı varken, 100 bin tona izin vermek, tarımsal katliamdır, üreticiyi bitirmektir, köylüye “Üretme!” demekten başka bir şey değildir” diye konuştu.

 

 

İktidar Çiftçiye “Üretmeyin!” Diyor

 

 

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Eceabat ve Gelibolu’da yaptığı köy ziyaretlerinde köylülerin sorunlarını dinledi. İktidarın tarım politikasını ağır bir dille eleştiren Özgür Ceylan, “Hasattan önce “Tohum” adı altında 100 bin ton Ayçiçek ithalatına izin verilerek, Ayçiçek üreticisine en büyük darbe vurulmuştur” dedi. Özgür Ceylan, iktidarı eleştirerek, “Çiftçinin derdiyle dertlenmeyen, üretim süreçlerinden bihaber olan Saray, üretmeden tüketme alışkanlığını yaygınlaştırmak ve yerli üreticimizi üretim süreçlerinden uzaklaştırmak için yöntem bulmakta zorlanmıyor” diye konuştu. Tarım ürünlerinde ithalat vergisini sıfırlayarak tarıma en büyük darbenin vurulduğunu kaydeden Özgür Ceylan, “Piyasada yeterli ürün bulunduğu ve Temmuz ayı itibariyle ülkemizde ayçiçeği hasadının başladığı gerçeği de göz önüne alındığında, Cumhurbaşkanının sıfır gümrükle 100 bin ton ayçiçeği tohumu ithal izni vermesi üreticinin elindeki ürününde tüccar tarafından maliyetin altında bir fiyatla kapatılması sonucunu doğuracaktır” dedi. Özgür Ceylan, çiftçinin yüksek girdi fiyatlarına rağmen üretim yapmak için çaba gösterirken, hasat öncesinde sıfır gümrükle ithalat yapmak ayçiçeği çiftçisine “üretme” demekten başka bir anlam ifade etmediğini belirterek, “Soğan, patates ve hububatın ardından mayıs ayında da ‘tohum’ adı altında 100 bin ton ayçiçeğinin sıfır gümrükle ithal edilmesine izin verildi. Bu ülkenin 3 bin ton tohumluk ihtiyacı varken, 100 bin tona izin vermenin, tarımsal katliamdır, üreticiyi bitirmektir, köylüye “Üretme!” demekten başka bir şey değildir” dedi.

 

 

İktidarı eleştiren Özgür Ceylan, “iktidar çiftçinin hangi koşullarda üretim yaptığını bilmesine rağmen alınterini tarlaya akıtan çiftçilerimiz lehine tutum almak yerine, bir avuç yandaşı zengin etmek için politika belirleyenler diledikleri gibi gümrük tarife değişiklikleri yaparak üreticilerimizi perişan etmeye devam ediyorlar” dedi.

 

 

Ceylan: Onlar Şirketin Avukatlığını Yapıyor Biz “Vatan” diyoruz

 

 

Özgür Ceylan, İlçe Başkanları ve İl Genel Meclisi Üyeleri ile birlikte Eceabat’ın Yalova ve Büyük Anafarta köyleri ile Gelibolu’nun Bakırköy ve Sütlüce köylerini ziyaret ederek, “Çanakkale’yi savunması gerekenler altın firmasının avukatlığını yaparken, bizler “Vatan” diyerek böylesi bir katliamın önüne geçmek adına mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

 

CHP Milletvekili Özgür Ceylan, Kirazlı’da devam eden Su ve Vicdan nöbeti birinci ayını tamamlarken, Çanakkale’yi köy köy gezerek yaşanan gelişmeler hakkında köylülere bilgi verdi. Özgür Ceylan, bu hafta ilk köy ziyaretini Eceabat’ın Yalova ve Büyük Anafarta Köyü’nü ziyaret etti. Eceabat İlçe Başkanı Gürol Aldıkaçtı ve İl Genel Meclisi Üyeleri iye ziyaretlerini gerçekleştiren Özgür Ceylan, Kaz Dağları’nda altın arama çalışmaları kapsamında yaşanan ağaç katliamı hakkında bilgi verdi. Gelibolu Yarımadasında meydana gelen orman yangını hakkında da konuşan Özgür Ceylan, yangının kundaklama ihtimalinin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti. Tarihi yarımadada yaşanan orman yangınına karşı Alan Başkanlığı’nın da sorumluluk alması gereken Özgür Ceylan, “Alan Başkanlığı inisiyatif almalı ve personelini yangın söndürme konusunda eğitmelidir. Yangın söndürme uçaklarının yetersizliği de yangın sırasında açığa çıkmıştır” dedi.

 

 

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, ziyaretlerinin ikinci gününde ise Gelibolu’nun Bakırköy ve Sütlüce köylerinde köylüler ile bir araya geldi. Gelibolu İlçe Başkanı İsmail Parlak ile İl Genel Meclisi Üyesi Ali Rıza Sayın’ın da Özgür Ceylan’a eşlik ettiği ziyaretlerde, orman yangınları ve Kaz Dağları’nda yaşanan orman katliamı gündeme geldi. İktidarı eleştiren Özgür Ceylan, “Çanakkale’yi savunması gerekenler altın firmasının avukatlığını yaparken, bizler böylesi bir katliamın önüne geçmek adına mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

 

 

TAVAS OVASI'NDA AYÇİÇEĞİ HASADI BAŞLADI OVADA AYÇİÇEĞİ MESAİSİ FOTOĞRAFÇILARIN GÖZDESİ AYÇİÇEĞİ TARLALARINDA HASAT ZAMANI aycicegi-uretiminde-potansiyelimiz-cok-buyuk ECEABAT VE GELİBOLU KÖY ZİYARETLERİ AĞUSTOS 20 (1) ECEABAT VE GELİBOLU KÖY ZİYARETLERİ AĞUSTOS 20 (2) ECEABAT VE GELİBOLU KÖY ZİYARETLERİ AĞUSTOS 20 (3) ECEABAT VE GELİBOLU KÖY ZİYARETLERİ AĞUSTOS 20 (4) ECEABAT VE GELİBOLU KÖY ZİYARETLERİ AĞUSTOS 20 (5) ECEABAT VE GELİBOLU KÖY ZİYARETLERİ AĞUSTOS 20 (6)