CHP’li Ceylan feribot seferlerini sordu Bakanlık ‘Masraf fazla’ dedi!

CHP’li Ceylan feribot seferlerini sordu Bakanlık ‘Masraf fazla’ dedi!
14 Aralık 2018 13:23

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ın Gökçeada ve Bozcaada feribot ve deniz otobüsü sefer fiyatlarının yüksek olması nedeniyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na yönelttiği soruya verilen cevapta, “ÖTV’si indirilmiş yakıt desteği yanında, ‘Evrensel Hizmet Fonu’ üzerinden kamu kaynağı kullanarak (eksikliğin) giderilmesi sağlanmakta” denildi. CHP’li Ceylan, bakanlığın verdiği cevapla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Zaten zarar ediyoruz, daha ucuz olmaz demek istiyorlar. Bitmeyen köprü için 153 milyon lira ” dedi.

 

 

 

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ın Gökçeada ve Bozcaada feribot, deniz otobüsü seferlerinin kış aylarında sefer sayısının azalması nedeniyle yurttaşların yaşadığı sıkıntıları ve deniz taşıma fiyatların yüksek olması nedeniyle gelen şikâyetleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına sordu. CHP’li Ceylan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na yönelttiği soruda yaz aylarında iyi durumda olan Gökçeada ve Bozcaada feribot, deniz otobüsü seferleri sezon bitince azaldığını ifade ederek, “Sezon bitince sefer sayısı azalmakta, adalarda yaşayan yurttaşlar için çile başlamaktadır” dedi. Ceylan adalara yapılacak seferler için başka bir alternatif olmadığını ifade ederek, taşıma fiyatlarının yüksek olduğunu kaydetti.

 

 

“Talep Azalıyor, Masraf Fazla!”

 
CHP’li Ceylan’ın sorusu üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan verilen cevapta ise maliyetlerin yüksekliğinden söz edildi. Bakanlık cevabında, sezon bitimi talebin azalması nedeniyle Gökçeada’ya günlük üç sefer, Bozcaada’ya ise günlük dört sefer yapıldığı belirtilerek, yolcu yoğunluğuna bağlı olarak ek seferlerin yaz ve kış sezonunda koyulduğu iddia edildi.

 
Bakanlığın ÖTV indirimi yapılmış yakıt temin ettiği kaydedilen açıklamada, işletmecilerin ticari kaygılar güderek sefer koymadığı yerlere “Evrensel Hizmet Fonundan” alınan bütçe ile eksikliğin giderildiği ileri sürüldü.

 
CHP’li Özgür Ceylan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Verilen cevapta Bakanlık lütufta bulunuyor sanki. Bozcaada ve Gökçeada halkının hakkı olan hizmet için ‘Talep azalıyor, masraf fazla!’ diyorlar. Bu yetmezmiş gibi maliyet fazla, fiyat düşmez demeye getirmişler” diye konuştu.