CHP’li Ceylan:  Cumhuriyetimizi köklerinden kopararak yeni rejim hayalleri kuranlara fırsat vermeyeceğiz

CHP’li Ceylan: Cumhuriyetimizi köklerinden kopararak yeni rejim hayalleri kuranlara fırsat vermeyeceğiz
22 Nisan 2019 15:48

CHP Çanakkale Milletvekili Sayın Özgür Ceylan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

 

 

Ceylan açıklamasında şunları kaydetti:

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920, demokratik, laik ve bağımsız Türk Devleti’nin temellerinin atıldığı ve halkın kendi geleceğine sahip çıktığı gündür. Devletimizin yönetim sisteminde başlayan bu değişim, Türk Ulusu’nun binlerce yıllık tarihindeki en büyük devrimi simgeleyen 29 Ekim 1923′te Cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır.

 
Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan Çocuk Bayramını, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan etmiştir. Bugünü çocuklarımıza armağan etmesi, kurucu önderimizin Türkiye’nin geleceği olan çocuklarına, gençlerine olan güvenini, umudunu gösterir. Türkiye’nin gençleri üzerinden yükseleceğine, onların dinamizmi, parlak hedefleri, duru zihinleriyle hedeflerine ulaşacağına bizim de inancımız tamdır.

 
Cumhuriyetimizin temel değerlerine ve milletimizin bütünlüğüne yönelik saldırılar bugün olduğu gibi, yarın da devam edecektir. Bölücü ve yıkıcı faaliyetler karşısında, her zamankinden daha fazla cumhuriyetimizin ilkelerine, birliğimize ve bütünlüğümüze sahip çıkma mecburiyetinde olduğumuz açıktır.

 
Çağdaş demokrasilerde, rejimin temelini oluşturan yasama-yürütme-yargıdan oluşan kuvvetler ayrılığı ilkesi, maalesef iktidar döneminde yok edilmiştir. 16 Nisan’da gerçekleştirilen ve Yüksek Seçim Kurulunun şaibeli kararlarıyla meşruluğuna gölge düşmüş referandumla TBMM büyük yara almıştır. Anayasa değişikliği ile parti devletinin önü açılmıştır. Hukuk tanımaz ve baskıcı uygulamalar ile Cumhuriyet’in kazanımları birer birer yok edilmeye çalışılmaktadır.

 
Savaş koşullarında Atatürk’ün açtığı Meclis’in yetkisiz ve etkisiz hale getirilmesi, Türk Milleti tarafından kabul edilmeyecektir. Halkımız, hukuk kurallarını işleterek meşru zeminde gerçekleştireceği mücadele ile en yakın zamanda bu süreci bertaraf edecektir. Tek adam yaratma isteği, Türk Milleti’nin Gazi Meclise sahip çıkması ile son bulacaktır. Cumhuriyetimizi köklerinden kopararak yeni rejim hayalleri kuranlara fırsat vermeyeceğimizin bilinmesinde fayda vardır.
Binlerce yıllık ortak bir tarih ve kültürel birikimin yarattığı Türk Ulusu, bütün sorunlarını çözebilecek güç ve yetenektedir.
Bu topraklardan baharın taze dallarının filizlenmesini engellemeye hiçbir karanlık odağın gücü yetmeyecektir. Kurdukları alçakça tezgâhla Kuvvacıları sindirebileceklerini sananlar derin bir yanılgı içindedirler.

 
Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar çocuklarımıza ve gençlerimize güvenen Atatürk’ün aziz hatırası karşısında, bize düşen görev emanetinin sahibi olduğumuzu göstermektir.
Bu duygu ve düşüncelerle ve aynı kararlılıkla, TBMM’nin 99. kuruluş yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bu günü çocuklarımıza armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum.