CHP’li Ceylan: Bakan yardımcısının kefareti tutmadı Yeniceli madenciler açlıkla terbiye edilmek isteniyor

CHP’li Ceylan: Bakan yardımcısının kefareti tutmadı Yeniceli madenciler açlıkla terbiye edilmek isteniyor
25 Haziran 2020 11:49

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Yenice’de bir araya geldiği maden işçileriyle ilgili Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısının kefil olduğu NESKO madenciliğin şubat ayında işten çıkardığı madencilere kıdem tazminatlarını halen ödemediğini belirterek, “Bakan Yardımcısının kefareti tutmamıştır. Yenice’de paraları ödemeyen NESKO, Elazığ’da da 80 işçi aynı şekilde işten çıkarmış. Bu şirket bu cüreti nereden alıyor?” dedi.

 
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, Yenice’de sendikal örgütlenmeye gittikleri için işten çıkarılan ve şubat ayından bu yana kıdem tazminatları ödenmeyen maden işçilerinin sorunlarını dile getirdi. Özgür Ceylan, Çanakkale Yenice’deki maden işçilerinin çığlığını Meclis Genel Kurulu’ndan defalarca dile getirdiğini belirterek, “Sağlıksız çalışma koşulları ve ödenmeyen ücretleri için DEV. MADEN-SEN’de örgütlenen işçiler toplu işten çıkartıldıkları hâlde SGK-29 koduyla işten atıldılar ve kıdem tazminatları halen ödenmemiş” dedi. Geçtiğimiz Pazar günü işçiler ile bir araya geldiğini ifade eden Özgür Ceylan, “İşçilerin şubat maaşlarının ödendiğini memnuniyetle öğrendik. Ancak NESKO madencilik 79 işçinin kıdem tazminatını hâlâ ödemiş değildir” dedi.
İşçiler Açlıkla Terbiye Edilmek İsteniyor

 
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Genel Kurul’da konuşma yaptığı sırada Yenice’de mağdur edilen işçilerin de arabuluculuk görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, “İşçilere verilen teklif, ekonomik krizi fırsat bilerek, işçiyi açlıkla terbiye etmeye çalışmaktır” diye konuştu. Özgür Ceylan, maden firmasının işçilere alacağının neredeyse yüzde 25 eksiğini kıdem tazminatı olarak teklif ettiği yönünde bilgi aldığını belirterek, “NESCO hiçbir garanti vermeden “Bir yıl içinde ödeyelim” diyor. Bu kabul edilemez” dedi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı’nın da bu firmaya kefil olduğunu belirten Özgür Ceylan, “Bakanın kefareti tutmamıştır. Şimdi de Elazığ’da 80 işçi aynı şekilde işten çıkarmış. Bu şirket, bu cüreti nereden alıyor?” diye sordu.

 

YENİCE MADEN İŞİÇİLERİ İLE BİR ARADA (1) YENİCE MADEN İŞİÇİLERİ İLE BİR ARADA (2) YENİCE MADEN İŞİÇİLERİ İLE BİR ARADA (3) YENİCE MADEN İŞİÇİLERİ İLE BİR ARADA (4) YENİCE MADEN İŞİÇİLERİ İLE BİR ARADA (5) YENİCE MADEN İŞİÇİLERİ İLE BİR ARADA (6) YENİCE MADEN İŞİÇİLERİ İLE BİR ARADA (7)