CHP’li Ceylan: Atikhisar’dan elinizi çekin!

CHP’li Ceylan: Atikhisar’dan elinizi çekin!
4 Temmuz 2019 11:00

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, verdiği araştırma önergesinin ardından, Atikhisar İçme Suyu Havzası’nda yaşanan ağaç katliamını bir kez daha Meclis gündemine taşıdı. Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Atikhisar içme suyu havzasından elinizi çekin. Çanakkale’nin üstü altından değerlidir” dedi.

 

 

CHP’li Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda konuşarak, Atikhisar İçme Suyu Havzası’nda yaşananları dile getirdi. Ceylan, Çanakkale’nin tek içme suyu havzasında yaşanan ağaç katliamına bir kez daha dikkat çekmek istediğini belirterek, “AKP, Çanakkale’yi fosil yakıtlı enerji ve vahşi madencilik faaliyetleri açısından cazibe merkezine çevirdi. Atikhisar içme suyu havzasından elinizi çekin. Çanakkale’nin üstü altından değerlidir” diye konuştu.

 

“Kaz Dağlarının Yok Edilmesine Çanak Tutuluyor”

 

Anayasa’nın “Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir” dediğini hatırlatan Ceylan, Danıştay’ın Kanada firmasının talebini reddettiğini ve ÇED raporu için yeni bir bilirkişi incelemesi gerektiğini karara bağladığını söyledi. CHP’li Ceylan, Danıştay’ın aldığı karara karşın, mülki idarenin anayasal çerçeveyi ve yargı kararlarını göz ardı ederek Kanadalı firmaya ruhsat verdiğini hatırlatarak, “Mülki İdare, Çanakkale’nin ve binlerce yıllık tarihî mirasıyla Kaz Dağlarının yok edilmesine çanak tuttu” dedi.

 

Çevre Bakanlığı’nı göreve davet ederek ağaç katliamı yapıldığını belirten Ceylan, “Şimdi de Enerji Bakanlığından aldıkları işletme izniyle Balaban tepesini çöle çevirmeye devam ediyorlar. Sayın Çevre Bakanı, buna ne zaman dur diyeceksiniz?” dedi.