CHP’li Ceylan: 920 öğretmene kadrolarını verin!

CHP’li Ceylan: 920 öğretmene kadrolarını verin!
16 Ocak 2020 14:40

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Sayıştay raporlarında Milli Eğitim Bakanlığı’nın bazı gelir ve giderlerin, yasal dayanağı olmayan banka hesaplarından yönetildiğine ilişkin bulgular olduğunu belirterek, “32,5 milyar lira ödenek üstü harcama yapan bir Bakanlık, açılan yazılı sınavı kazanan ve mülakatı geçen, 920 ücretli öğretmene neden kadro veremiyor?” diye sordu.

 

 

Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, ücretli öğretmenlerin sorunlarını gündeme getirerek, 2018 Sayıştay Raporu’nda, Milli Eğitim Bakanlığı’nda “Bakanlık bütçesine dâhil edilmesi gereken bazı gelir ve giderlerin, yasal dayanağı olmadan açılan banka hesaplarından yönetildiği” tespit edildiğini hatırlattı. Özgür Ceylan, bu hesaplar arasında ücretsiz dağıtılan kitaplar, taşımalı eğitime tabi çocukların yemekleri, engelli öğrencilerin ücretsiz taşınması, kamu ve özel kişilerin bakanlığa yaptığı bağışlar, okul öncesi kurumların beslenme ve temizlik giderleri, karne, kampanya, imtihan, banka promosyon, kırtasiye hesabı gibi bütçe dışında işletilen hesaplar olduğuna dikkat çekerek, “32 milyar 48 milyon lira ödenek üstü harcama yapan bir bakanlığın kasası, neden bu kadar başıboş bırakılmıştır?” diye sordu.

 

 

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmaya ilişkin verdiği bilgide, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2017 yılında alınan kararla, öngörülen koşulları yerine getiren, 5 bin ücretli öğretmenin “Sözleşmeli Öğretmen” statüsü ile atandığını ve iş güvencelerini sağladığını söyledi. Bu kapsamda bütçe yetersizliği nedeniyle tüm koşulları yerine getiren 920 öğretmenin ise atanmadığını kaydeden Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, “Her şeye bütçe var, atama bekleyen öğretmenler söz konusu olunca mı bütçe yok? Açtığınız yazılı sınavı kazanan ve mülakatı geçen 920 ücretli öğretmene neden kadro vermiyorsunuz?” diye sordu.