CHP’li Ceylan: Her 7,5 dakikada, bir kadın şiddet görüyor

CHP’li Ceylan: Her 7,5 dakikada, bir kadın şiddet görüyor
3 Şubat 2020 15:54

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, partisinin Merkez İlçe Kongresinde partililere hitaben yaptığı konuşmada, iktidara gidilen yolda en büyük sorumluluğun kadınlarda ve gençlerde olduğunu ifade ederken, “Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü bütçesine bakıyoruz. Tüm bütçe kadınlar için harcansa dahi bir kadına yıllık ayrılan pay 3 TL. Her 7,5 dakikada, bir kadın şiddet görüyor. Gençlerin de yüzde 50’si yurtdışı planı yapıyor. CHP’yi iktidara kadınlar ve gençler taşıyacak. Buna inanıyorum” diye konuştu.

 

 

CHP Milletvekili Özgür Ceylan, partisinin Çanakkale Merkez İlçe Kongresinde partililere hitaben yaptığı konuşmada, 31 Mart yerel seçimleri ile 23 Haziran İstanbul seçimlerinde sağlanan başarının arkasında kadınların ve gençlerin olduğunu ifade ederek, kadınların yaşadığı sorunlara değindi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) verilerine göre her 7,5 dakikada bir kadının şiddet gördüğünü ifade eden Özgür Ceylan, “Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’ne 2020 yılında ayrılan bütçeye bakıyoruz. Tüm bütçe kadınlar için harcanmış olsa dahi bir kadına düşen pay 3 TL” diye konuştu. 2019 yılı Aralık ayında 145 bin kadının iş aramaktan vazgeçerek ev kadını olmaya karar verdiğini ifade eden Özgür Ceylan, “Son bir yılda 632 bin kadın iş aramaktan vazgeçip ev kadını olmaya karar vermiş durumdadır. 2 Genç kadından biri işsiz, üç gençten biri işsiz. Saray iktidarı ülkeyi yönetme becerisini tamamen kaybetmiş durumdadır ve derinleşen bir ekonomik kriz ile işsizlik sarmalı içine mahkûm olmuş durumdayız. Kadını eve hapsetmek istiyorlardı. 18 yılın sonunda bunu başardılar. Bunun tek sorumlusu da Saray iktidarıdır” dedi.

 

 

Mevduatın Yüzde 51’i Yabancı Para Oldu

 

 

Türkiye’nin 100 liralık borcu ödemek için 132 lira borçlandığını hatırlatan Özgür Ceylan, “2007 yılında yabancı sermaye 18 milyar dolarken, 2019 yılında bu miktar 5 milyar dolara düşmüştür. Üretim yapılmadan istihdam sağlanamaz ve istihdam sağlanmadan da ekonominin düzelmesi beklenemez. ABD’nin stratejik ürünü F-35 uçakları, Rusya’nın S400 Füzeleri ise bizim stratejik ürünümüz patates, soğan olmuştur” dedi. Bütçe açığının 123 milyar liraya ulaştığını kaydeden Özgür Ceylan, “Bu noktaya gelmemizin tek bir sebebi vardır. O da AKP iktidarıdır. FATİH projesine 8,5 milyar lira harcandı, Diyarbakır’da kartonla bilgisayar dersi veriliyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün maliyeti 18 milyar Dolar. Bir yıl için devletin ödediği taahhüt bedeli 3 Milyar Dolar. TAV ile sözleşme bitmeden Atatürk Havalimanın boşaltılmasının bütçeye getirdiği zarar 389 milyon Euro” diye konuştu.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, son dönemde yaşanan pek çok gelişme için partisinin çözüm önerilerine, önce karşı çıkılmasına karşın Saray iktidarı tarafından hayata geçirildiğini ifade ederken, “Libya’da bunun en güzel örneği. Biz BM Barış Gücü’nü davet edelim dedik. “Siz ne anlarsınız?” dediler. Rusya geldi, Barış Gücü dedi. Sarayın tavrı değişti. Emekliye 2 maaş dedik. Bin liranın altında maaş var dedik inanmadılar. Sonra düzenledik dediler. Muhalefetin söylemleri gerçekleştirmek, CHP için iktidar emarelerinin başında gelir” dedi.

 

İktidar İçin Tek Engel Kendimiz Olabiliriz

 

 

Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, 31 Mart yerel seçimleri ile 23 Haziran İstanbul seçimlerinin sonucunda CHP’nin ülke nüfusunun yarıdan fazlasını yönetmeye başladığını ifade ederek, “Türkiye’nin yarıdan fazlasının yöneten parti durumundayız. Şuna dikkat çekmek isterim, bu en büyük iktidar emaresidir” dedi. CHP ve ittifak partileri için yaşanan gelişmelerin iktidar müjdecisi olduğunu ifade eden Özgür Ceylan, “Bunun için önümüzdeki tek engel kendimiz olabiliriz. Birlik ve beraber içinde çalıştığımız ve kendi içimizde kavgaya düşmediğimiz sürece, iktidara yürüdüğümüze inancım tamdır” dedi.