CHP’li Ceylan: 2 bin 20 Lira ile kim geçinebilir?

CHP’li Ceylan: 2 bin 20 Lira ile kim geçinebilir?
26 Aralık 2018 09:03

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, sürekli işçi kadrosuna geçirilen yaklaşık 900 bin taşeron işçiye 2019 yılında yüzde 4 zam yapılacağını hatırlatarak, enflasyon farkının da bu işçilere ödenmesini gerektiğini ifade etti. Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, asgari ücretin de istenilen seviye de olmadığını kaydederek, “2 bin 20 lirayla kim geçinebilir?” diye sordu.
CHP’li Ceylan Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, 696 sayılı KHK kapsamında kadroya geçirilen yaklaşık 900 bin kadrolu işçi yeni bir mağduriyet ile karşı karşıya kaldığını söyledi. KHK kapsamında sürekli işçi kadrosuna geçişi yapılan işçilerin, 01 Ocak 2019 tarihinde, almakta oldukları çıplak ücretlerine %4 zam yapılacağını hatırlatarak, “Ülke ekonomik krizin içinde, emeği ile geçinenler perişan durumda. Krizin faturasını bordro mahkûmlarına ödetmeye çalışan bir hükümet etme modeli var karşımızda” diye konuştu. Enflasyondaki hızlı artışın emekçi kesimlerin maaşlarının erimesine neden olduğunu belirten Ceylan, kadroya geçen işçiler için yüzde 4 zamma ilave olarak enflasyon farkı ödenmesi konusunda bir çalışma olup olmadığını sordu.
Bu Paraya Kim Geçinir?
Bakanlığın açıkladığı 2019 yılında uygulanacak asgari ücret tutarının yeterli olmadığını savunan CHP’li Özgür Ceylan, “Yeni asgari ücreti 2 bin 20 TL olarak belirlediniz. Kasım 2018’de dört kişilik bir ailenin açlık sınırının, bin 943, yoksulluk sınırının 6 bin 328 lira olduğu bir süreçte kim 2 bin 20 lira ile geçinebilir” diye konuştu.