CHP’li Ceylan: 10 Kasım’a ‘bayram’ dendi!  MEB: Her şey sehven!

CHP’li Ceylan: 10 Kasım’a ‘bayram’ dendi! MEB: Her şey sehven!
15 Şubat 2020 11:52

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ın, Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası” nedeniyle düzenlediği “Atatürk ve Uygarlık” konulu yarışmasında; 10 Kasım için “Bayram günü” ifadesini kullanan resmi yazıyla ilgili verdiği soru önergesine, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla verilen cevapta, “Her şey sehven” denildi.

 

 

 

Özgür Ceylan’ın önergesine verilen yanıtta, 10 Kasım’a “Bayram” diyen yazıyı hazırlayan, kontrol eden ve onaylayan makamlarda görev yapan personele soruşturma açıldığını ancak kimsenin açığa alınmadığı ifade edildi. Konuyla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünce olay sonrası yapılan basın açıklamasında “Bayram ifadesinin Sehven yazıldığını açıklamanın” kararı etkilemeyeceği ve “Biz, “10 Kasım’a “Bayram” denilmesinin sehven (yanlışlıkla) yazıldığını” açıkladık, 10 Kasım’a kimin ve neden “Bayram” dediğini ilişkin soruşturma sonucu açıklamadık” denildi.

 

 

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ın “Atatürk’e ve Cumhuriyete karşı her türlü faaliyet mutlaka karşılarında bizi bulacaktır” sözlerini kapsayan soru önergesine verilen cevapta, yaşanan gelişmelerin “sehven” gerçekleştiği ileri sürüldü. Özgür Ceylan’ın, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün şartnamedeki “bayram” ifadesi için sehven yazıldığını açıklamış olması daha baştan soruşturmanın sonucunun açıklanması anlamına gelmez mi” şeklindeki sorusuna verilen cevapta ise bu tür bir açıklamanın soruşturmanın selameti için bir önemi olmadığı ileri sürüldü. Cevapta, konuyla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünce olay sonrası yapılan basın açıklamasında “Bayram ifadesinin Sehven yazıldığını açıklamanın” kararı etkilemeyeceği ileri sürülürken, “Biz, “10 Kasım’a “Bayram” denilmesinin sehven (yanlışlıkla) yazıldığını” açıkladık, 10 Kasım’a kimin ve neden “Bayram” dediğine ilişkin soruşturma sonucu açıklamadık” denildi.

 

 

Çanakkale’de daha önce de laiklik karşıtı görüşleri ile öne çıkan kimi yazarların eserlerinin okutulduğu, Fen Lisesinde bir matematik öğretmenin, Said’i Nursi’nin ‘Küçük Sözler’ isimli kitabını okumaları için öğrencilere baskı yaptığı yönündeki iddialara değinen Özgür Ceylan, “Bu tür haberlerin sıklığı, faaliyetlerin organize yapıldığına dair bir kuşku oluşturmuştu” dedi. CHP’li Özgür Ceylan “Cumhuriyetimizin kurucu önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü açıkça “bayram” olarak adlandırılmıştı. “Bu nedir?” diye sorunca apar topar “Sehven” dediler. “Sehven olduğunu nereden biliyorsunuz?” diye sorunca da. “Biz soruşturma sonucu açıklamadık” deniliyor. Yaptıkları tüm eylemler sehven” diye konuştu.

 

Ne Olmuştu?

 

Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü geçtiğimiz yıl 10 Kasım Atatürk’ü anma günü için düzenlenen bir yarışma ile ilgili yazısında, “10 Kasım Bayramı” ifadelerine yer verilmiş, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan konuyu Meclis Gündemine taşımıştı. Özgür Ceylan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u göreve davet ederek, Meclis Başkanlığı’na Bakan Selçuk’un cevaplaması için soru önergesi vermişti