CHP’li Çelebi’den ‘mektup arkadaşı’ sözlerine açıklama: Hedefim Kılıçdaroğlu değil!

CHP’li Çelebi’den ‘mektup arkadaşı’ sözlerine açıklama: Hedefim Kılıçdaroğlu değil!
23 Ocak 2021 08:52

Kılıçdaroğlu’nun, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel başkana mektup yazılmaz” sözleri üzerine “Biz mektup arkadaşı aramıyoruz” açıklaması yapan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi açıklamasının Kılıçdaroğlu’na yönelik olmadığını ifade etti.

 

 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Genel merkezimizin milletvekilleriyle mektuplaşarak haberleşme gibi bir geleneği yok” dedi. Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel başkana mektup yazılmaz” diye konuştu.

Bunun üzerine Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’ye konuşan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, “Biz mektup arkadaşı aramıyoruz. Mektubumuza cevap yazılmasını da istemiyoruz. Biz mektubumuzla ilgili adım atılmasını bekliyoruz” sözlerinin Kılıçdaroğlu’na yönelik olmadığı açıklamasını yaptı.

 

CHP’li Çelebi’den ‘mektup’ yorumu: Biz mektubumuzla ilgili adım atılmasını bekliyoruzCHP’li Çelebi’den ‘mektup’ yorumu: Biz mektubumuzla ilgili adım atılmasını bekliyoruz

 

Selvi, söz konusu açıklamayı köşesine taşıdı:
Mehmet Ali Çelebi ve Hüseyin Avni Aksoy’un mektubunun sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel başkana mektup yazılmaz” diye yanıt vermişti. Parti sözcüsü Faik Öztrak ise “Genel merkezimizin milletvekilleriyle mektuplaşarak haberleşme gibi bir geleneği yok” diye açıklama yapmıştı.

Kılıçdaroğlu ve Öztrak’ın açıklamaları üzerine konuştuğumuz Mehmet Ali Çelebi ise “Biz mektup arkadaşı aramıyoruz” diye yanıt vermişti. Çelebi, bu sözlerinin hedefinin Kılıçdaroğlu olmadığını, genel başkana saygılarının sonsuz olduğunu ifade etti. Sözlerinin parti sözcüsü Öztrak’a yanıt olarak düşünülebileceğini belirtti. Paylaşmak istedim.