CHP’li Çelebi: Genelkurmay’a bağlı kurumlar yeniden etkin hale getirilmeli!

CHP’li Çelebi: Genelkurmay’a bağlı kurumlar yeniden etkin hale getirilmeli!
8 Temmuz 2020 09:29

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Genelkurmay Başkanlığına bağlı kurumların yeniden etkin hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

Yeniçağ’dan Fatih Erboz’un haberine göre stratejik seviyede yapılan hataların taktiksel düzenlemelerle giderilmesinin kolay olmadığını belirten Çelebi, “TSK’nın birlik ve beraberliğini bu yöntem sıkıntıya sokuyor. Ordunun yargı sistemi korunmalı. Askeri Disiplin Mahkemeleri önemli. Disiplin Kurulları burada bu mahkemelerin yerlerini alamayabilir. Askeri Yargıtay ve Askeri Danıştay mahkemeleri önemli.Harp Okulları ve Harp Akademileri korunmalı. Askeri sağlık sistemi değişmemeli. Askeri hastaneler yeniden Milli Savunma Bakanlığı’na devredilmeli” dedi.

 
CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar da askeri liselerin açılması gerektiğini ifade etti. Sancar, “Askeri liseler ve okullar, akademiler neden pasifize oldu bunu düşünmek gerekiyor. İktidarın üzerinde hala 15 Temmuz paranoyası var. Akademiler ve liseler FETÖ mensupları mezun oldu diye kapatılıyor ama Kuleli Askeri Lisesi’nin ne suçu var? 15 Temmuz’un tek sorulmuşu TSK gibi gösterilmez. TSK’da eğitim ve liyakat esastır. Askeri hastaneler özellikleri olan hastanelerdi. Yeniden açılması lazım” diye konuştu.

 
CHP Gaziantep milletvekili Bayram Yılmazkaya da askeri hastanelerin önemli olduğunu belirtti. “Yıllarca kalp ameliyatlarına girdim ancak askeri hastanelerde yapılan eğitimin daha farklı ve uzmanlık isteyen bir
önemi olduğunu düşünüyorum” diyen Yılmazkaya, şunları vurguladı: “Savaş cerrahisi dediğimiz bir konu var. Orada birebir yaşadığım için de söylüyorum, dikkatli olmak zorundasınız. Bu nedenle askeri cerrahinin, savaş cerrahisinin başlı başına bir uzmanlık alanı olduğu açık. Burada yapılacak müdahaleler ve tedaviler ayrı bir deneyim gerektiriyor, ayrı bir uzmanlık gerektiriyor. Bu nedenle askeri hastanelerin vakit kaybetmeden açılması gerektiğini söylemek isterim.”