CHP’li Canpolat: İstanbul’daki 121 gökdelenin 117’si AKP döneminde yapıldı

CHP’li Canpolat: İstanbul’daki 121 gökdelenin 117’si AKP döneminde yapıldı
18 Kasım 2017 08:33

CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat, “İstanbul’a ihanet” tartışmaları için başlıktaki yanıtı verdi ve ekledi: 23 yıldır İstanbul aynı anlayışın esiri ve eseri. Sorunları görmüyorlar.

 

 

Özlem GÜVEMLİ / Sözcü

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tartışma yaratan “İstanbul’a ihanet ettik” sözlerine, Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki “İstanbul’a en büyük ihaneti CHP yaptı” karşılığını vermişti. Bu açıklamalara dün CHP’den yanıt geldi. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever bir basın toplantısı düzenledi. Canpolat, “Bu kadim kent 1994 yılından beri AKP iradesi ile yönetiliyor. 23 senedir İstanbul aynı anlayışın esiri ve eseri” dedi.

 

Bugün İstanbul’da 121 gökdelen bulunduğunu belirten Canpolat, “117’si AKP döneminde yapıldı. Bunun sorumlusunu CHP olarak gösteriyorlar. Gökdelen, İstanbul’da en çok 2007 ve sonrasında inşa edildi. Avrupa’daki bir araştırmaya göre en çok gökdelene sahip olan ülke Türkiye” diye konuştu. Canpolat, İstanbul’da, CHP’nin uyarılarına rağmen ortaya çıkan ihanetin sorumlusunun imar planı yapma yetkilerini kötüye kullanan AKP yöneticileri olduğunu söyledi. Canpolat “İstanbul halkının sorunlarını görmeyen bir iktidar ile karşı karşıyayız. Deprem toplanma alanlarında AVM ve gökdelenler yükseliyor” diye konuştu. İBB’nin su fiyatlarına yaptığı yüzde 5 indirim ile ilgili açıklama yapan Gülsever de bunun bir aldatmaca olduğunu vurguladı ve şöyle dedi:

 

 

“Yılın başında suyun birim fiyatı 4.14 TL idi. Kademeli artışla bugün 4.59’a çıktı. Biz, indirimin 4.14 TL üzerinden yapılması gerektiğini savunduk. Ancak yüzde 5 indirimle suyun birim fiyatı 4.37 oldu. Suyu yüzde 50 indirimli kullanan gazi, şehit ve engellilere kademeli artışı sabitlediler. Biz de gazi ve şehit ailelerine suyun tamamen ücretsiz olmasını istedik, reddedildi.”

 
ERDOĞAN’IN DA KIZDIĞI 16-9’UN FOTOĞRAFINI GÖSTERDİ

 

 

İstanbul’a ihanetin en çarpıcı örneklerinden birinin, Erdoğan’ın da kızdığı 16-9 gökdelenleri olduğunu ifade eden CHP’li Canpolat, “Şimdi de yatay yapılaşmayla Kuzey Ormanları’nı ve 3. Köprü çevresini imara açmak istiyorlar” dedi.

 

 

http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/istanbuldaki-121-gokdelenin-117si-akp-doneminde-yapildi-2095275/