CHP’li Çankaya ve Yenimahalle Belediyelerinin arazi kavgası!

CHP’li Çankaya ve Yenimahalle Belediyelerinin arazi kavgası!
1 Temmuz 2016 10:07

İki CHP’li belediyenin arasında yaşanan arazi kavgasında vatandaşlar mağdur oldu. Yenimahalle’nin sattığı arsaya Çankaya’nın inşaat izni vermediği ortaya çıktı

 

 

 

Ankara’nın en gözde yerleşim bölgelerinden olan Çayyolu, 2012 yılında Yenimahalle sınırlarından çıkarılarak Çankaya ve Etimesgut ilçelerine bağlandı. Yenimahalle’nin Dodurga ve Alacaatlı mahallelerinin çevre yolu içinde kalan kısmı ile Çayyolu, Ahmet Taner Kışlalı, Ümit, Koru, Konutkent ve Yaşamkent mahalleleri, Çankaya’ya katılırken Şehitali, Aşağıyurtçu, Yukarıyurtçu, Ballıkuyumcu ve Fevziye mahalleleri, Etimesgut’a bağlandı. CHP’li Yenimahalle Belediyesi’nden Çayyolu bölgesindeki arazileri isteyen CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, konu ile ilgili herhangi bir sonuç elde edemeyince Ankara Adliyesi’ne giderek Yenimahalle Belediyesi’ni dava etti.

 

 

ARSAMIZA ÇİVİ ÇAKAMIYORUZ

 

 

İki CHP’li belediyenin arasında yaşanan arsa kavgasının en çok vatandaşı mağdur ettiği ortaya çıktı. Yenimahalle Belediyesi kendisine ait olan bazı arazileri vatandaşa satınca Çankaya Belediyesi’nin arazileri satın alan vatandaşlara zorluk çıkardığı iddia edildi. İki belediye arasındaki davalar devam ederken Çankaya Belediyesi’nin arsa satın alan vatandaşlara inşaat ruhsatı vermediği ortaya çıktı. 1,5 yıl önce Yenimahalle Belediyesi’nden arazisini yaklaşık 1,5 milyon TL’ye satın aldığını belirten ismini vermek istemeyen bir işadamı, “Araziyi yatırım amaçlı aldım ancak tek çivi dahi çakamıyorum. Buraya kuracağım tesiste onlarca insan iş sahibi olacak ama Çankaya Belediyesi ne imar planını meclis gündemine getiriyor nede inşaat ruhsatı veriyor” dedi.

 

 

 

KILIÇDAROĞLU UZLAŞTIRSIN

 
İki belediye arasındaki arsa krizinin bir an önce son bulması gerektiğini belirten işadamı, “İki belediye arasındaki arsa krizi sürdükçe bizler mağdur oluyoruz. Sonuçta biz buralara paramızı yatırdık. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu sorunu çözmesi gerekiyor. Sayın Kılıçdaroğlu’nun iki belediyeyi uzlaştırması gerekiyor” şeklinde konuştu.