CHP’li Çankaya Belediyesi’nden ağaç katliamı

CHP’li Çankaya Belediyesi’nden ağaç katliamı
2 Aralık 2017 08:22

Kuğulupark’taki ağaç katliamı Alper Taşdelen dönemindeki ilk ve son ağaç katliamı da değil.

 

 

Gezi parkı eylemlerinin yine sembol noktalarından Kennedy Caddesi’ndeki Çağdaş Sanatlar Merkezi önündeki 5 ağacı da bir gece ansızın kökünden kestiren Taşdelen, halkın twitter’den tepkiler vermesi üzerine hastalardı diye kimsenin inanmadığı bir gerekçe öne sürmüştü.

 

Taşadelen’e yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre ise; Kavaklıdere’nin sembolü olan ağaçlar bu kez tepelerinden kesilerek budama süsüverildi ve 3-4 gün sonra da köklerinden ağaçlar öldü denilerek kesilecekler.

 

Çankaya Belediyesi olayla ilgili olarak; komik bir açıklama yaptı.

 

Ankara’da Kuğulu Park’taki ağaçlar kesildi. Ağaçlar CHP’li Çankaya Belediyesi’ne bağlı ekiplerce kesildi. Odatv’nin edindiği bilgiye göre, ağaçların kesimi Koruma Kurulu’nun izniyle yapıldı. Kesim gerekçesi olarak, ağaçların biyolojik ömrünü tamamlaması gösterildi. Biyolojik ömrünü tamamlayan ağaçların yıkılma tehlikesi olduğuna dikkat çekildi.

Ağaçların kesiminden önce Ziraat Fakültesi’ndeki gelen uzman heyet, incelemeler yaparak ağaçların kesilmesi gerektiğine hükmetti. Kuğulu parkta geçen sene de bir ağaca yıldırım düşmüş ve yaralananlar olmuştu.

 

ağaç-1 ağaç-2 ağaç-3 ağaç-4

 

Kaynak: Odatv