CHP’li Çakırözer: Yoksulluğu ‘Aile Sigortası’ ile bitireceğiz

CHP’li Çakırözer: Yoksulluğu ‘Aile Sigortası’ ile bitireceğiz
29 Mayıs 2015 12:04

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayı Utku Çakırözer seçim kampanyası kapsamında yürüttüğü ziyaretlere devam ediyor.

 

 

Çakırözer önceki gün Sütlüce esnafını dolaşarak, Çamlıca Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. CHP programını anlatan Çakırözer, “Ülkemizde yoksulluğu bitirmek için yola çıktık. Geliri olmayan ailelere ayda minimum 720 lira gelir sağlayacağız. Yoksul aileler, 720 TL’nin yanı sıra, her ay düzenli olarak çocuklarının yaş gruplarına göre maddi destek alacak. Aile Sigortası ödemeleri doğrudan ailenin kadınının banka hesabına yapılacak. Sosyal yardımlar, Sosyal Devlet olmanın gereğinden doğan bir hak olarak yapılacak” dedi.

 
Çamlıca Mahalle sakinleri ile Sungurlu Sokak’ta buluşan Çakırözer, işsizlik konusuna da değinerek “Evlerin en büyük belası işsizlik belası. Bu ülkede milyonlarca işsiz varken hükümet yabancılara Türkiye’de işimkanı sağlayan bir yasa çıkardı. Bu kabul edilemez. Önceliğin kendi insanımızda olması gerekir” ifadelerini kullandı.

 
Tepebaşı Belediye’sinin bölgeye yaptığı hizmetlerden memnun olduklarını dile getiren Mahalle sakinlerine Çakırözer, “Örnek bir belediyecilik anlayışıyla burada Tepebaşı’nda, Çamlıca’da Eskişehir’de yarattığımız başarıyı 7 Haziran’da tüm Türkiye’ye yansıtacağız. Bize destek verin, omuz omuza el ele huzurlu barışçıl bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edelim” diye konuştu.

 
Çakırözer Sütlüce’deki esnaf ziyaretlerinde de “Esnafın sıkıntılarının giderilmesini öncelik olarak belirlediklerini, uygulamaya konacak ekonomik program ile ücretli kesimlerin sosyo ekonomik durumundaki rahatlama ile piyasadaki durgunluğu da bitirmeyi amaçladıklarını” ifade etti.