CHP’li Çakırözer: AKP bir hakka daha göz koydu

CHP’li Çakırözer: AKP bir hakka daha göz koydu
16 Nisan 2015 16:06

CHP Eskişehir Milletvekili adayı Gazeteci Utku Çakırözer, AKP’nin seçim beyannamesinde yer alan “Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkının iş yoğunluğu nedeniyle gözden geçirileceği” konusunu sert şekilde eleştirdi.

 
Utku Çakırözer açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

 

“Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı AKP seçim beyannamesinde ‘Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkının iş yoğunluğu nedeniyle gözden geçirileceği’ belirtiliyor.

 
17 Aralık yolsuzluk operasyonundan sonra hükümetin yargıyı dizayn etmek ve medyayı kontrol etmek için yaptığı tüm düzenlemeler ‘bireysel başvurular’ sayesinde Anayasa Mahkemesi tarafından durduruldu. Bunun en önemli ve bilinen örneği YouTube ve Twitter yasaklarıydı.

 

 

KÖTÜ NİYET

 
Yine hatırlanacağı gibi aralarında milletvekillerinin de bulunduğu yıllardır hapis yatan yüzlerce tutuklu AYM’nin bireysel başvurular üzerine aldığı kararlar sayesinde özgürlüklerine kavuşabildiler.

 
Dolayısıyla bu gözden geçirmenin bir “kötü niyet” olduğunu tahmin etmek için falcı olmaya gerek yok. AKP’nin bu tutumuyla yurttaşlarımızın bireysel başvuru hakkının çerçevesini daraltmak istediği ortadadır. Bireysel başvuru hakkını “gözden geçirmenin” aslında “gözden çıkarma” olduğuna kimsenin şüphesi olmasın. AKP yeniden iktidar olması halinde yurttaşların bir hakkını daha elinden almak istiyor.”