CHP’li Bülbül’den millet kıraathanesi eleştirisi: AKP’de iş yok ama bedava kek var!

CHP’li Bülbül’den millet kıraathanesi eleştirisi: AKP’de iş yok ama bedava kek var!
16 Haziran 2020 12:15

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın’da açılan millet kıraathanesiyle ilgili “İş yok, aş yok, ama bedava kekli kıraathane var. Artık Aydınlının sırtı yere gelmez” dedi.

 
Aydın’da bugün açılan Millet Kıraathanesi tepkileri de beraberinde getirdi. CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül açılışı yapılan Millet Kıraathanesiyle ilgili sert konuştu.

 
“Milletin karnı kekle doymaz” diyen Bülbül, “Mart ayında 1 milyon 600 bin kişi işini kaybetti. Genç işsizliği yüzde 15’e yükseldi. 21 milyona yakın kadın hiçbir şekilde istihdam edilmiyor. Geniş tanımlı gerçek işsizlik oranı yüzde 27,7. İktidar ise milyonlarca işsiz vatandaşı tabiri yerindeyse boş gezmesinler diye kıraathanelere oturtup kek yedirme derdinde. İş yok, aş yok, ama bedava kekli kıraathane var. Artık Aydınlının sırtı yere gelmez” dedi.

 

 
Milletin kıraathaneye değil işe ihtiyacı olduğunu belirten Bülbül, “İstihdam yaratmak için en ufak bir çabada olmayan iktidar aksine kendisine göbekten bağlı kurumları aracılığıyla manipülasyon yapıyor. Covid-19 salgı döneminde yaşanan işten çıkarmalar herkesin malumuyken işsizlik verilerini düşük gösteriyor. İşte Millet Kıraathanesinde bu zihniyetin ürünü. Bu zihniyet fabrika kuralım demez. Bu zihniyet istihdam oluşturalım hem ülke kalkınsın hem ev ekonomisi kalkınsın demez. Millet gözünü açtı. Bedava kek ile artık kandıramazsınız” ifadelerini kullandı.