CHP’li Bülbül’den ‘Enis Berberoğlu’ değerlendirmesi! ‘TBMM kararı meşruiyetini kaybetti’

CHP’li Bülbül’den ‘Enis Berberoğlu’ değerlendirmesi! ‘TBMM kararı meşruiyetini kaybetti’
18 Eylül 2020 11:37

CHP aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, AYM’nin Enis Berberoğlu dosyasında temel hak ve özgürlüklerin ihlal edildiği yönünde verdiği karar hakkında bir açıklama yaptı. Süleyman Bülbül, “Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürülmesinin bir anayasal hak ihlali olduğunu söylemiştik, tek adamın iradesinin boşa kürek çektiğini bir kez daha gördük, yine haklı çıktık” dedi.
CHP’li Bülbül’ün konu hakkında yaptığı açıklama şöyle:

 

 

TEK ADAM REJİMİNİN TALİMATLARI BİR KEZ DAHA BOŞA DÜŞTÜ
“AYM Berberoğlu’nun seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar verdi. Dediklerimiz doğru çıktı, Berberoğlu’nun yürüttüğü siyasi faaliyetler bilerek ve isteyerek, tek adam rejiminin hukuksuzluklarını ortaya serdiği, haksızlıklarını ortaya çıkardığı için engellenmişti. Kimse kişi hürriyeti ve güvenliğinden yoksun bırakılamazken Berberoğlu’nun demokratik bir ülkenin gereklerinden olan özgürlüğü elinden alındı. Tek adam rejimi ve saray iktidarı bu ülkeyi, sadece kendinden olanların varlığı için yarattığı hukuksuzluklar ile yönetmeye çalışıyor. Ama başarılı olamıyor.”

 

 

TEHDİTLERİNİZ ENGEL DEĞİL
“Anayasa Mahkemesi en yüksek yargı organıdır. Bu nedenle kararların bağlayıcı olduğunu, uygulanmamasının söz konusu olmadığını biliyoruz. Aynı şekilde tek adam rejiminin yargıya karşı zerre kadar saygı duymadığını da biliyoruz. Son günlerde verilen hak ihlali kararlarını AKP iktidarı kaldıramamış olacak ki ülkemizin İçişleri Bakanı, AYM Başkanını tehdit edebilecek seviyeye bile ulaştı. İktidarın tartıştığı şey her zaman için hukukun değil kendi çıkarlarının varlığı. Ancak vatandaşlarımız görüyor ki tehditleriniz, hukuksuzluklarınızın tescillenmesine engel olamıyor. Bağımsız ve tarafsız yargının oluşabilmesi için her gün çalışmaya aynı şekilde devam edeceğiz.
Berberoğlu’nun yaşadığı haksızlıklar artık AYM kararı ile tescillendi. Yangından mal kaçırırcasına TBMM Genel Kurulu’na Berberoğlu kararını indiren, defalarca yanlış yapıyorsunuz dediğimiz halde, bu uyarılarımızı dikkate almayarak kararı geçiren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AYM’nin bu kararından sonra ne diyecek merak ediyorum. Anayasayı görmezden gelerek verilen 4 Haziran tarihli TBMM kararı artık meşruiyetini kaybetmiştir. Bu karara göre acilen kendisinin göreve iade edilmesi ve tüm haklarının geri verilmesi gerekir.”