CHP’li Bülbül’den AKP’li Yavuz’a soru yağmuru!

CHP’li Bülbül’den AKP’li Yavuz’a soru yağmuru!
26 Nisan 2019 13:17

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, AKP’li Metin Yavuz’a Oslo, İmralı ve Dolmabahçe görüşmelerini hatırlattı ve Yavuz’u soru yağmuruna tuttu.

 

 

 
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırının ardından AKP Milletvekili Metin Yavuz’un CHP Milletvekili Süleyman Bülbül ile ilgili yaptığı açıklamaya Bülbül’den yanıt geldi.

 
Yavuz’a AKP’nin iktidarda olduğu yıllarda yapılan Oslo ve İmralı görüşmelerini hatırlatan Bülbül, “Sayın Yavuz, başı sonu belli olmayan, tutarsız iddialarla beni ve partimi terörle yan yana getirmeye çalışmıştır. Sayın Yavuz’un açıklamalarının hiçbir dayanağı yoktur.

 
Kendisine soruyorum;

 
2011 yılındaki Oslo görüşmelerini o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan tarafından yapılmadı mı?

 
Çözüm süreci adı altında terör örgütü PKK’nın lideri ile yapılacak görüşmeler için oluşturulan heyeti İmralı’ya hükümetin İçişleri Bakanlığına bağlı Sahil Güvenlik Birimleri götürmedi mi?

 
HDP heyetinin ayrıca Kandil’de yaptığı görüşmeler Hükümetin bilgisi ve desteği dahilinde olmadı mı? Habur sınır kapısına kadar İçişleri Bakanlığı koruması eşliğinde götürülmediler mi? Görüşmelerin içeriği hükümet yetkililerine aktarılmadı mı? Habur Mahkemelerini kim kurdu?

 

 
Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde terörist başı Öcalan’ın çağrısı okunurken dönemin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala orada değil miydi?

 
2013 yılında Dışişleri Bakanı ‘Gülen okullarına ve Milli Görüş’e yardım edilmesi için” büyükelçiliklere genelgeler göndermedi mi?

 
Yıllarca FETÖ ile kol kola olan sonra çıkarlar uymadığında ‘kandırılmışız’ diyenler kimlerdi?

 
Hangi partinin vekillerinin, bakanlarının FETÖ terör örgütü ile bağlantıları çıktı?

 
Sayın Yavuz önce bu sorularla yanıt versin bu sırada da hafızasını tazelemiş olur” dedi.

 
Bülbül, Yavuz’un PM üyesi Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’a yönelik iddialarına da yanıt verdi. Bülbül, “Sayın Tezcan’ın katıldığı kongre, Yüce Meclisimizde grubu bulunan bir parti olan HDP’nin kongresidir. Buradan terörle bağlantı kurmak ucuz siyasettir” dedi.