CHP’li Bülbül’den AKP’li Yavuz’a sert tepki: Önce mensubu olduğun partiye bakacaksın sonra konuşacaksın

CHP’li Bülbül’den AKP’li Yavuz’a sert tepki: Önce mensubu olduğun partiye bakacaksın sonra konuşacaksın
2 Şubat 2020 14:58

CHP Aydın Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, AKP’li Metin Yavuz’a “Önce mensubu olduğun partiye bakacaksın sonra konuşacaksın” dedi.
AKP Milletvekili Metin Yavuz’un Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik sözlerine CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül tepki gösterdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP’li Bülbül şunları söyledi:

 
“Sayın Yavuz, daha önce de partimize yönelik iftira siyaseti yapmış ve kendisine mensubu olduğu partinin terör örgütü ile yaptığı Oslo ve Dolmabahçe görüşmelerine, hangi partinin bakanlarının FETÖ ile bağlantılı çıktığına, 2013 yılında ‘Gülen okullarına ve Milli Görüş’e yardım edilmesi için’ büyükelçiliklere kimlerin genelge gönderdiğine, ‘Ne istiyorlarsa verdik’ diyen Genel Başkanlarını hatırlatmıştım. Ancak anlaşılan o ki sayın Yavuz yakın tarihi çabuk unutuyor. Bir siyasetçi önce kendisine, yaptıklarına ve mensubu olduğu partinin yaptıklarına bakacak sonra söyleyecek söz bulabiliyorsa konuşacak. Yoksa gerçekten komik duruma düşüyorlar” dedi.
SİZE HALK CEVABINI VERDİ
Yavuz’un “Bin yıl geçse de iktidar olamazsınız’’ sözleri için ise ‘’ Ülke nüfusumuzun %45’inin yaşadığı İstanbul, Ankara, İzmir gibi 11 Büyükşehir Belediyesi, Halkımızın takdiri ile Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetilmektedir. Yani milletimiz, 31 Mart yerel seçimlerinde size en güzel cevabı vermiştir. Tabii siz bu sonuca inanmayıp İstanbul seçimini yenilediniz ama 23 Haziran aradaki fark 13 binden 806 bine çıktı. Sayın Yavuz, sen bir defada anlamıyorsun, tekrar ediyorum, fark 13 binden 806 bine çıktı. Halkımız baskıcı, antidemokratik, tek adam yönetim sisteminizi istemiyor. Milletimiz ilk genel seçimde Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacaktır” dedi.

 

İLLETİN PARASINI PEŞKEŞ ÇEKTİNİZ
Yavuz’un Kanal İstanbul projesi hakkında söylediklerine de yanıt veren Bülbül, “Biz vatandaşımızın yararına olan hiçbir projeye karşı çıkmadık. Ama bu proje bir ihanet projesidir. İstanbul’a ve Türkiye’ye ihanettir. Bu zamana kadar halkımızın parasıyla yapılan yolları, alt geçitleri vatandaşa bir lütufmuş gibi sundular. Bir de ihaleleri yandaşlarına verdiler, cepleri doldurup bu ülkenin malını mülkünü peşkeş çektiler. Kanal İstanbul da tam olarak budur. Projenin insana, doğaya, ülkemize vereceği umursamadan rant için yapılan bu projeyi halk için yaptırmayacağız” ifadelerini kullandı.