CHP’li Bülbül: Vali yardımcısı görevden alınmalı

CHP’li Bülbül: Vali yardımcısı görevden alınmalı
20 Mayıs 2020 15:59

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat’ın görevden alınması gerektiğini söyledi.

 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP’li Bülbül, Vali Yardımcısı Arat’ın JES şirketleriyle ilişkilerinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Kullandığı ifadelerle çevre katliamını meşrulaştırmış, jeotermal firmalarının çevreyi katletmesine göz yummuştur. Jeotermal şirketleri yetkilileriyle son derece iyi ilişkiler kurduğu açık olan Vali Yardımcısının basında yer alan haberlere göre JES firmalarının yetkilileriyle birlikte yat gezisi yaptığı iddiaları, JES’lerin Valilik tarafından kollandığı, vatandaşların JES’ler ile ilgili şikayetlerinin incelenmediği iddialarını güçlendirmektedir. Ayrıca bu gezide sokağa çıkma yasağı bulunan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü insanlar da yer almış ve sosyal mesafe kuralları ihlal edilmiştir” dedi.

 
Devletin asli görevlerinden birinin de halkın yaşam ve sağlık hakkını korumak olduğunu hatırlatarak “Ancak Vali Yardımcısının özellikle JES şirketleriyle ilgili konularda gösterdiği tavır kabul edilemez. Vali Yardımcısının takındığı tavır adeta vatandaşı değil, şirketleri korumaya yöneliktir. Bu şartlar altında makamın da önemi göz önünde bulundurularak Vali Yardımcısının istifa etmesi, etmiyorsa görevden derhal alınması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

 
Bülbül Vali Yardımcısı Arat hakkında İçişleri Bakanına şu soruları yöneltti:

 
1- Aydın Kızılcaköy’de kurulması planlanan JES ile ilgili Vali Yardımcısının başkanlığını yaptığı Aydın Toprak Koruma Kurulunda yapılan toplantıda ilk oylama sonucunda JES yapılmasına izin çıkmadığı, Vali Yardımcısının kurul üyelerine uyguladığı baskı üzerine ikinci bir oylamanın yapıldığı ve onay verildiği iddiaları göz önünde bulundurularak Vali Yardımcısı hakkında idari soruşturma başlatılmış mıdır?
2- Vali Yardımcısının JES yetkilileri firması yetkilileriyle yat gezisi yapması görevini kötüye kullanması anlamı gelir. Bu konuyla ilgili Vali Yardımcısı hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?
3- Aydın’da Valiliğin talimatıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve YİKOB personelleri tarafından JES firmaları hangi aralıklarla denetlenmektedir? Yapılan denetimlerde hangi sonuçlara ulaşılmıştır? Kaç firmaya denetimler sonucunda eksiklikler nedeniyle uyarıda bulunulmuş, kaç firmaya cezai işlem uygulanmıştır?
4- Sosyal mesafe kurallarına uymayarak yat gezisine çıkan kişiler hakkında gerekli işlemler yapılmış mıdır? Yapılmamış ise sebebi nedir?