CHP’li Bülbül: Ölüm orucundaki avukatlar kritik süreçte!

CHP’li Bülbül: Ölüm orucundaki avukatlar kritik süreçte!
23 Ağustos 2020 10:15

CHP Aydın Milletvekili Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın durumlarının kritik olduğunu belirterek, “Adalet sistemiyle övünen hükümet adil yargılanma haklarını gasp ettiği gibi yaşam haklarını ellerinden alıyor. Yargıtay görevini yapmalı. Dosyayı bir an önce incelemeli. Avukatlar derhal tahliye edilmeli” dedi.

 

 

CHP’li Bülbül, Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın sağlık durumları hakkında açıklama yaptı. Bülbül, Timtik’in denge sorunu yaşadığını, yürüyemediğini, boyun kasları eridiği için başını sabit tutamadığını ve şeker almakta zorlandığını belirterek, şeker alamama durumunun ok ciddi bir sorun olduğunu söyledi. Ünsal’ın ise çok zayıfladığını, uyku ve solunum problemi yaşadığını anlattı.

 

 

Avukatların derhal tahliye edilmesi gerektiğini belirten Bülbül, “Adli Tıp’ın cezaevinde kalamayacaklarına dair verdiği rapor tahliye edilmeleri gerektiği anlamına gelir. Ancak bu rapora rağmen avukatlar tabiri yerindeyse başka bir cezaevi olan hastaneye gönderildiler. Yakınları ve avukatları buradaki koşulların cezaevinden daha kötü olduğunu belirtiyorlar. Cezaevinde karşılanan temel ihtiyaçların hastanede karşılanmadığını, doktor ve hemşirelerin kötü muamelesine maruz kaldıklarını söylüyorlar. Başhekimlik avukatların şu an neden hastanede tutulduğunu açıklamalı. Hastanede hangi tedavileri uyguluyor açıklamalı. Çünkü herhangi bir tedavi sürecinin olmadığını biliyoruz. Avukatla hastanede zorla tutuluyorlar ve bu açıkça kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçudur” dedi.

 

 

Adli Tıp Kurumu dışında alternatif bir sağlık rapor hazırlanması gerektiğini belirten Bülbül, “Bunun için bağımsız, TTB tarafından görevlendirilecek bir hekim ile görüşme sağlanmalı ve muayene olmalarına izin verilmelidir. Yargıtay bir an önce dosyayı incelemeli, avukatlar derhal tahliye edilmelidir. Tek talepleri adil yargılanma hakkı olan avukatların artık yaşam hakkı talepleri vardır ve bu talep en kutsal taleptir. Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal yaşamak istiyor. Adalet Bakanlığı bir an önce bu çağrıya kulak vermelidir” dedi.