CHP’li Bülbül: Milli Eğitim değil, ‘milli akraba’ sistemi!

CHP’li Bülbül: Milli Eğitim değil, ‘milli akraba’ sistemi!
27 Kasım 2018 13:39

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde yapılan atamalara ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

 

 

Aydın’daki Adnan Menderes Üniversitesi’ne ataması yapılan öğretim görevlileri ve personelin üniversite rektörünün, dekanların, dekan yardımcılarının ve öğretim görevlilerinin birinci derece yakınlarının olması CHP’yi harekete geçirdi. Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, bu yönde yapılan 50’ye yakın atama hakkında Mille Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. “Bu atamalar milli eğitim sistemini milli akraba sistemine çevirmektedir’’ diyen Bülbül’ün, Bakan Selçuk’a sorduğu sorular şöyle:

 

 

-Üniversiteye atanan kişilerin rektörünün, dekanların, dekan yardımcılarının ve öğretim görevlilerinin birinci derece yakınlarının olması tesadüf müdür?
-Bu atamalar yasal bir engel olmasa bile eğitim meslek etiğine uygun mudur?
-Adnan Menderes Üniversitesi’ne yapılan öğretim görevlisi ve personel atamalarında hangi kriterler göz önüne alınmıştır?
-Üniversiteye alımlarda karar mekanizmasında söz sahibi olan Üniversite Rektörü ve dekanlar, alınan kişilerle ilgili yaptıkları mesleki değerlendirmede ne kadar objektif olabilmişlerdir?