CHP’li Bülbül: Hasarlı okullar bir an önce tespit edilmeli!

CHP’li Bülbül: Hasarlı okullar bir an önce tespit edilmeli!
3 Şubat 2020 10:38

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, bugün başlayan ikinci yarı yıl eğitim dönemiyle ilgili açıklama yaptı. 18 milyon öğrencinin etiğim hayatlarına ve 1 milyonu aşkın öğretmenin görevlerine başladığını belirten Bülbül, “Umarım tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimiz iyi bir eğitim-öğretim dönemi geçirirler” dedi.

 

 

Veli ve öğrencilerin bir yandan azımsanamayacak kadar yüksek olan eğitim maliyetleri diğer yandan da eğitimin yetersiz müfredatıyla boğuştuğunu belirten Bülbül, “Çünkü ne yazık ki ülkemizin eğitim çarkı bozuk. Bunun sorumluları ise ellerini taşın altına koymaktansa başlarını öteki yana çevirmeyi tercih ediyor. Oysa ki eğitim bir ülkenin en önemli sac ayaklarından biridir” dedi.

 

 

“Eğitimde içerik kadar okulların yapıları da önemlidir. Eğitim için her anlamda elverişli okullar eğitimin kalitesini de arttıracaktır” diyen Bülbül Elazığ’da yaşanan depremi hatırlatarak şunları söyledi:

 
“Ülkemiz bir deprem ülkesi. Aydın ve çevre illeri birinci derece deprem bölgesi. Küçük şiddetli bir deprem bile Aydın’da büyük hasarlara neden olabilir. Onun için bir an önce Aydın’daki okulların depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda çalışmalar yapılmalı, hasarlı okullar bir an önce tespit edilmeli ve gerekli önlemler alınmalıdır. Okullardaki büyük ve ağır demirbaşların devrilme olasılığı göz önüne alınarak ya değiştirilmeli ya da sabitleme çalışması yapılmalıdır. Ayrıca depremle ilgili mutlaka eğitimlere başlanmalıdır.”