CHP’li Bülbül: Gazi ayrımından derhal vazgeçilmeli!

CHP’li Bülbül: Gazi ayrımından derhal vazgeçilmeli!
19 Eylül 2020 09:46

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Gaziler Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

 

 

Kurtuluş Savaşı’nın en önemli dönüm noktalarından birinin Sakarya Zaferi olduğunu ve sonrasında TBMM’nin 19 Eylül 1921 tarihinde Atatürk’e mareşallik ve gazilik unvanının verilmesiyle bu tarihin Gaziler Günü olarak kutlandığını belirten Bülbül, şunları söyledi:

 

 

“Ülke savunmasında, barışın korunması amacıyla ya da Türkiye’nin taraf olduğu anlaşmalar gereği ülkemizde veya başka ülkelerde operasyona veya savaşa katılarak burada hayatını kaybeden şehitlerimiz, yaralı dönen gazilerimiz ülkemiz ve toplumumuzun en önemli değerleridir. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, özgürlük, bağımsızlık ve ulusal değerlerimiz için hayatlarını ortaya koymuşlardır.

Ancak ne yazık ki ülkeyi yönetenler gazilik ünvanını bile siyasallaştırmış ve gazilerimiz arasında yaratılan ayrım, ekonomik ve sosyal alanda sorunlar ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bir an önce gazilerimiz arasında yaratılan ayırımdan vazgeçilmeli, her gazimiz ve gazi ailelerimiz eşit haklara sahip olmalı, bunun için gerekli düzenlemeler derhal yapılmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizin birlik ve bütünlüğü uğruna büyük bir fedakarlık gösteren tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunar, bütün kahraman gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyorum