CHP’li Bülbül: Ebru ve Aytaç derhal tahliye edilmeli!

CHP’li Bülbül: Ebru ve Aytaç derhal tahliye edilmeli!
10 Ağustos 2020 11:38

Adalet Komisyonu üyesi CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için “yaşan haklarını koruyun” çağrısında bulundu.

 
Avukat Ebru Timtik’in 220, Aytaç Ünsal’ın ise 189 gündür ölüm orucunda olduğunu belirten Bülbül, “Genç meslektaşlarımız tek talebi adil yargılanma haklarını kullanmaktı. Bugün ise geldiğimiz noktada yaşam haklarını savunuyorlar. Adli Tıp Kurumunun hapishanede kalmalarının uygun olmadığı yönünde rapor vermesine rağmen tahliye edilmiyorlar. Bir an önce bu hukuksuz karardan dönülmeli” dedi.

 
Avukat Timtik ve Ünsal’ın zorla götürüldükleri hastanelerde ise kötü muameleye maruz kaldıklarını söyleyen Bülbül, “Zorla müdahale değil, adil yargılanma talep ediyorlar. Devletin temel görevi, yaşam hakkını güvenceye almaktır. Oysa yaşam hakkı resmen tehdit ediliyor. Başta Adalet Bakanı olmak üzere tüm yetkililere çağrımdır; kritik bir sürçten geçiliyor. Her dakika biraz daha telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuruyor. O nedenle Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal derhal tahliye edilmeli ve adil yargılanma hakkı talepleri yerine getirilmelidir” dedi.