CHP’li Bülbül: Devlet tek adam rejiminin ilçe binası değildir

CHP’li Bülbül: Devlet tek adam rejiminin ilçe binası değildir
15 Haziran 2020 13:56

Aydın’ın Söke ilçesinde bazı kamu kurumlarının müdür ve yöneticilerinin AKP Söke İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etmesini ‘tek parti rejimini ve parti devletini açıkça ortaya koyan bir durum’ olarak değerlendiren CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Devlet kurumlarının yöneticileri artık devletin değil tek parti rejiminin memuru gibi hareket etmektedir. Asli görevleri kamu hizmetini tüm vatandaşlara eşit mesafede durarak yürütmek olan bu kişiler, devlet memuru kimliklerini bir kenara bırakarak sanki partili memurlar gibi davranmaktadırlar. Bu durum asla kabul edilemez.” dedi.

 
Söke’de geçtiğimiz günlerde SGK Müdürü Abdullah Kabal, Kütüphane Müdürü Fatih Akbaba, TAYEM Müdürü Lütfi Özenç, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı Ve Şube Müdürleri Levent Çakmak, Cengiz Aydın ve Bahattin Tör’ün heyet olarak AKP Söke İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etmeleri tepkilere neden oldu.

 
CHP’li Bülbül de yaptığı açıklamayla bu duruma tepki göstererek, AKP iktidarının her alanda olduğu gibi kamu yönetimi alanında da devletin temellerini çürüttüğünü ifade ederek şunları söyledi;
Devlet memuru olup parti memurluğu yapamazsınız

 
AKP döneminde yandaşlık ve liyakatsizlik ayyuka çıkmıştır. AKP ile birlikte partili memur dönemi başlamıştır. Anayasa’nın 129. maddesine göre memurlar ve diğer kamu görevlileri Anayasa ve kanunlara sadık kalarak faaliyette bulunmakla yükümlüdürler. Ancak günümüzde parti kararları artık anayasadan üstün tutulmaktadır. Devlet memurluğunun esasları 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda açık bir şekilde belirtilmiştir. Kamu görevlileri tarafsız bir şekilde görevlerini yerine getirmek zorundadır. Ancak AKP iktidarında bu durum tamamen değişmiş ve artık partili memur dönemi başlamıştır.

 
Liyakat olmayınca icazet oluyor

 
Kamuda artık liyakat çöpe atılmıştır. Liyakatın yerini yandaşlık almıştır. Böyle olunca tabi ki torpille göreve gelenler devletin memuru olmak yerine tek adamın ve tek partinin memur oluyor. Tıpkı daha önce FETÖ’de gördüğümüz gibi kamu hiyerarşisi içinde hareket edilmiyor. Bir partinin ilçe binalarından talimat alınıyor. Kamu gücünü kullanan bu kişiler artık iktidar partisinin ilçe binalarında toplanmakta ve buralardan icazet almaktadır. Söke ilçemizde kamu kurumlarının yöneticilerinin AKP ilçe yönetimini ziyaret etmesi bu çürümüşlüğün açık bir göstergesidir.

 
Devlet tek adam rejiminin ilçe binası değildir

 
AKP’nin tek adam rejimi ve parti devleti modeli devleti adeta partinin arka bahçesine çevirmiştir. Basına yansıyan fotoğrafa baktığınızda kamu gücünü temsil eden devletin memurlarını değil adeta partinin memurlarını görüyorsunuz. Başka hiçbir partiye yapılmayan bu ziyaretin neden AKP’ye yapıldığı bizim açımızdan çok açıktır. Kamu yöneticileri AKP ilçe teşkilatının taktirine mazhar olmaya çalışmaktadır. Çünkü bu kişiler kendilerini AKP’nin memuru olarak görmektedirler.

 
Derhal soruşturma açılmalıdır

 
Binlerce gencimiz atanarak devlet memuru olmayı beklerken ortaya çıkan bu fotoğraf kabul edilemez. Bu kişiler hizmet bekleyen vatandaşlara nasıl eşit muamele yapacaktır? Bu fotoğrafla vatandaşa ‘bizden olursanız daha iyi hizmet alırsınız’ denmek mi isteniyor? Kamu görevlileri siyasi partilere resmi olarak üye olamıyor. Ancak bu memurlar adeta bir parti üyesi gibi hareket ediyorlar. Devletin tarafsızlığı açısından kabul edilemez bu durum için derhal ilgili kişiler hakkında soruşturma açılmalıdır. Bu konunu sonuna kadar takipçisi olacağız.