CHP’li Bülbül: Çoklu baro delege yapısı hukuk faciasıdır!

CHP’li Bülbül: Çoklu baro delege yapısı hukuk faciasıdır!
9 Temmuz 2020 17:53

CHP Aydın Milletvekili Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, çoklu baronun temsilde adaletsizliğe neden olacağını belirterek “Delege sistemi hukuk faciasıdır” dedi.

 
Meclis Genel Kurulunda çoklu baro yasa teklifinin görüşmeleri dün başladı. Adalet Komisyonu üyesi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, yaptığı konuşmada “Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin getirildiği 2017 Nisan’ından sonra ülkemizde yargı bağımsızlığı ve yargı tarafsızlığı konusunda Sayın Cumhurbaşkanının yüksek yargıda ayak izlerini devamlı görmeye başladık” diyerek şunları söyledi:

 

 

“FEYZİOĞLU ÇÖZÜM YERİNİN SARAY OLDUĞUNU SÖYLEDİ”
“Biz yasa teklifinin Saray’da hazırlandığını söylemiştik. Ama komisyonda buna sürekli itiraz edildi. Bir televizyon programında bu durum ortaya çıktı. Sayın TBB Başkanı Feyzioğlu programında “Sayın başkanlara, Sayın Cumhurbaşkanına gidelim, hiç olmazsa ‘Hepimiz çoklu baroya karşıyız’ diyelim, talepte bulunalım. Bunu çözecek yer Sayın Cumhurbaşkanıdır” dedi. Bu kanun teklifinin yeri Cumhurbaşkanlığı ise kuvvetler ayrılığı, yasama, yürütme ve yargı ne işe yarıyor? Yasama Meclisi ne işe yarıyor?”

 

 

KADINA YÖNELİK ŞİDDETTE BİLE AYRIMCI YARGI
Yargının siyasallaştığını belirten Bülbül, sosyal medyadan kadına yönelik şiddet ve taciz içeren sosyal medya paylaşımlarında bile yargının ayrıştığını belirtti:
“CHP İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu, Oyuncu Berna Laçin, Gazeteci Nevşin Mengü, Avukat Fevzi Altun hakkında yapılan, içinde sözlü şiddet, aşağılama barındıran paylaşıma “ağır eleştiri” gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi ama Maliye Bakanı ve ailesine yönelik çirkin paylaşımları yapanlar tutuklandı.
AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hamdullah Arvas, Muğla’da bıçaklanarak öldürülen Zeynep Şenpınar’la ilgili iğrenç ve çirkin bir paylaşım yaptıktan attıktan sonra, şikâyet sonucu İstanbul Cumhuriyet Savcılığı takipsizlik kararı verdi. Kararı veren savcı da AKP’nin İvrindi eski İlçe Başkanı İlyas Demircan’dı.
Kadına yönelik şiddette bile ayrımcılık yapan bu zihniyetten nasıl bir adalet beklenir, hiç düşündünüz mü?”