CHP’li Bülbül: Çevre Ajansı, Kamu İhale Kanunu’na tabi olmayacak! ‘Yandaş şirketler denetim dışında’

CHP’li Bülbül: Çevre Ajansı, Kamu İhale Kanunu’na tabi olmayacak! ‘Yandaş şirketler denetim dışında’
25 Aralık 2020 10:22

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Çevre Ajansı’nın mal alım ihalelerinin Kamu İhale Kanunu’na tabi olmayacağını belirterek “Yandaş şirketler kamu denetiminin dışına atılıyor” dedi.
Çevre Ajansı kanun teklifi Meclis’te kabul edildi. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Meclis Genel Kurul’unda kanunla ilgili konuşma yaptı.

 
Kamu İhale Kanunu’nun yaklaşık 200 değişikliğe uğradığını belirten Bülbül, “Bu 200 değişikliğin içerisinde amaç şuydu: Kamu İhale Kanunu’na girmeyecek istisnaları nasıl yaratabiliriz, yandaş şirketlere nasıl ihale verebiliriz? Bugün de Çevre Ajansının, Kamu İhale Kanununda yer alan istisnaların içine sokularak mal alım ihalelerinde Kamu İhale Kanunu’na tabi olmaması sağlandı” dedi.

 
Çevre Ajansının başkanının kim olacağının belirsiz olduğunu söyleyen Bülbül, “Ajans organlarının yükümlülükleri belli değil, iç denetim mekanizması yok; ondan sonra kamu yararı, şeffaflık, hesap verilebilirlikten bahsediyorsunuz” diyerek AKP’ye yüklendi.

 
Kanunda bisiklet yollarının düzenlendiğini ve gerekçesinde karbon salımının azaltılacağını yazıldığını hatırlatan Bülbül, “Ey Çevre Komisyonu Başkanı, sen gel Aydın’a da 28 JES’ten çıkan hidrojen sülfürü solu, ondan sonra bisikletle devam et. Manisa’da, Salihli’de, Alaşehir’de, Ege’de JES’lerle, Karadeniz’de HES’lerle çıkan sorunları dinle” dedi.
Değerli arkadaşlar, son olarak şunu söylemek istiyorum: Bu kanunla, Çevre Ajansıyla, yandaş şirketlere getirdiğiniz bu katkıları, biz iktidarımızda açacağız, soracağız. Ama bugünler geçecek, bu yoz düzen değişecek, sizler de gideceksiniz.