CHP’li Bülbül: Bakan Soylu, sorulmayan soruya yanıt verdi!

CHP’li Bülbül: Bakan Soylu, sorulmayan soruya yanıt verdi!
20 Şubat 2020 09:37

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün iptal edilen pasaportlarla ilgili verdiği soru önergesine önergede olmayan soru üzerinden yanıt verdi. Bülbül, Soylu’nun cevabına karşılık “Sayın Bakan sanırım önergeyi okumamış ya da bu işi ciddiye almıyor. Önergede verdiği yanıtın sorusu yok. Önergeye cevap nasıl verilir bilmiyorsa bu konuda ders almasını tavsiye ederim” dedi.

 

 
CHP’li Bülbül İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle 14 Haziran 2019’da iptal edilen pasaportlarla ilgili bir soru önergesi verdi. Bülbül önergesinde, “2015-2019 yılları arasında kaç kişinin pasaportu iptal edilmiş, kaçının sınırlandırılmış, kaçının askıya alınmıştır? Pasaportu iptal edilenlerden kaçı akademisyen, kaçı siyasetçi, kaçı kamu görevlisi, kaçı STK, dernek ya da meslek odası yöneticisi ve üyesidir? Kaç kişinin pasaportu “terör” suçundan iptal edilmiştir? Pasaportu iptal edilen kaç kişi hakkında kesinleşmiş yargı kararı vardır? Kesinleşmiş yargı kararı olmamasına rağmen bir kişinin pasaportunun iptal edilmesi Anayasa ile güvence altına alınan seyahat özgürlüğünün ihlali değil midir?” diye sordu.

 
Önergeye 8 ay sonra cevap veren Bakan Soylu, pasaport iptaline dair işlemlerin Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun ve 375 sayılı KHK’daki hükümlerle yapıldığını belirtti.

 
CHP’li Bülbül, Bakan Soylu’nun bu yanıtına tepki gösterdi. “Soru önergesindeki soruları yanıtlamaktansa kendince bir şeyler karalamış” diyen Bülbül, “Öncelikle Sayın Bakan sanırım önergeyi okumamış ya da bu işi ciddiye almıyor. Önergede verdiği yanıtın sorusu yok. Bir tek kendilerini akıllı sanıp milletin aklıyla alay ediyorlar. Önergeye cevap nasıl verilir bilmiyorsa bu konuda ders almasını tavsiye ederim. Soru önergesi denetleme aracıdır. Biz bu hakkımızı kullanarak Bakanlıkları denetlemeye çalıştıkça onlar denetimden kaçıyor” dedi.