CHP’li Bülbül: Bakan Albayrak, McKinsey sorularına yanıt vermedi!

CHP’li Bülbül: Bakan Albayrak, McKinsey sorularına yanıt vermedi!
23 Kasım 2018 14:13

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün McKinsey sözleşmesi hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığı’na CİMER üzerinden soruduğu sorular yanıtsız kaldı.

 

 

CHP’li Bülbül, 24 Ekim tarihlinde CİMER üzerinden Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle, McKinsey ile Türkiye arasındaki sözleşmenin ayrıntılarını sorudu.

 
“McKinsey ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında herhangi bir kontrata imza atıldı mı?”, “Anlaşma varsa, detayları nelerdir? Yapılan anlaşmanın kapsamı, bedeli ve sunulacak hizmetler nelerdir?”, “Anlaşmanın iptali gündeme geldiğinde görüşmeler ne aşamadaydı, kontrat imzalanmış mıydı?”, “Herhangi bir ödeme yapıldı mı, yapılacak mı?” sorularına Bakanlık yanıt vermedi.
“Türkiye’nin IMF ile bir program içine girmesi söz konusu mu?” sorusunu ise Hazine Müsteşarlığı yanıtladı. Yanıtta “herhangi bir çalışma ya da görüşme söz konusu değildir” denildi.

 

“SÖZLEŞME FESİH BEDELİ ÖDENMİŞ MİDİR?”

 
CHP’li Bülbül, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında da Bakan Berat Albayrak’a McKinsey sürecini hatırlattı. Bakan Albayrak’a “McKinsey’in elinde Türkiye devlet tahvili var mı? McKinsey’le yapılan anlaşmanın iptalinden sonra karşı tarafa sözleşme fesih bedeli ödenmiş midir?” sorularını yöneltti. Ancak Bakan Albayrak sorulara yanıt vermedi.