CHP’li Bülbül: Atatürk ve CHP’yi konuşmak haddi değil

CHP’li Bülbül: Atatürk ve CHP’yi konuşmak haddi değil
16 Eylül 2019 11:53

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, AKP’li Metin Yavuz’un Atatürk ve CHP hakkındaki sözlerine sert tepki gösterdi.

 
Konuyla ilgili açıklama yapan Bülbül şunları kaydetti:

 
“Sayın Yavuz daha önce de partimize yönelik iftira siyaseti yapmıştı ve kendisine gereken cevabı vermiştik. Ancak anlaşılan o ki Sayın Yavuz iftira siyaseti yapmanın ötesine geçemiyor. CHP bir terör örgütü ile hiçbir döneminde bir araya gelmemiş, iş birliği yapmamıştır. Bu dayanaksız iddialar iftira olup sadece algı yaratma çabasıdır. Sayın Yavuz, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve CHP’yi konuşmadan önce, FETÖ terör örgütünün siyasi ayağının niçin ortaya çıkarılmak istenmediğine, CHP’nin konuyla ilgili verdiği araştırma önergelerini partisinin neden reddettiğine, Oslo görüşmelerine, Dolmabahçe görüşmelerine, hangi partinin bakanlarının FETÖ ile bağlantılı çıktığına, 2013 yılında ‘Gülen okullarına ve Milli Görüş’e yardım edilmesi için’ büyükelçiliklere kimlerin genelge gönderdiğine, ‘’Ne istiyorlarsa verdik’’ diyen Genel Başkanına baksın.

 
Daha düne kadar AKP Genel Başkanının, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini kullanmaktan imtina ettiği, kongrelerinde Atatürk’ün resmini asmayan bir partinin milletvekilinin Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i kuran Cumhuriyet Halk Partisi’ni konuşmak haddi değildir.

 
Cumhuriyet Halk Partisinin Atatürk ilke ve devrimleri ışığında kurulan, Atatürk’ün çizdiği ideal ve hedeflerden bir an olsun vazgeçmeyen 96 yıllık geçmişse sahip köklü bir parti. Genel Başkanına PKK terör örgütü tarafından suikast düzenlenen Cumhuriyet Halk Partisi’ni terörle yan yana getirmek, edep yoksunluğudur.

 
Milletin asıl Anayasal hak ve özgürlükleri ihlal eden, hukuku hiçe sayan, laiklik ve çağdaşlıktan uzak bir sistemle tek bir kişinin ağzından çıkanlarla ülkeyi yönetmeye çalışanlardan kurtulmaya ihtiyacı var.

 
Milletin AKP’den kurtulmaya ihtiyacı vardır.”