CHP’li Bülbül, AKP’li vekile tarihi hatırlattı: Omurgalı siyaset yapın!

CHP’li Bülbül, AKP’li vekile tarihi hatırlattı: Omurgalı siyaset yapın!
28 Temmuz 2020 11:06

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül AKP’li Metin Yavuz’un CHP’nin 37. Olağan Kurultayı ile ilgili sözlerine sert tepki gösterdi.

 

 
Ege adalarının 2004’ten beri AKP’nin sessizliği ile birlikte işgal altında olduğunu belirten Bülbül, “Egemenlik hakkı bizde olan adalarda, Yunanistan işgalci politikasına devam ediyor. Ama asıl önemli olansa AKP’nin yıllardır bu politikayı sessiz kalarak kabul eder hale getirmesidir. Yunanistan’ın kendi topraklarımızda sürdürdüğü işgalin varlığına sesini çıkarmayan, kendi topraklarımızda Yunanistan bayrağına izin veren AKP’nin Kurultayımıza Yunanistan bayrağı kinayesini göndermesi anlaşılır gibi değil. Milli egemenlik kavramını her seferinde kullanan iktidar, sorun Ege adaları olduğunda sesini bile çıkarmıyor. Soruyorum, renklere bu kadar hassas olan sayın Yavuz aynı hassasiyeti neden eşek adası için de göstermiyorsunuz? Aydın’ın toprağı olan ve işgal altındaki Eşek Adasıyla ilgili neden açıklama yapmıyorsunuz? Kısaca biraz samimiyet bekliyoruz. Yoksa sırf konuşmak eleştirmek için edilen cümleler sadece kuru gündemdir” dedi.

 
AKP’li Yavuz’un İstanbul Sözleşmesi hakkında söylediklerine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2002 yılındaki “Eşcinsellerin de kendi hak ve özgürlükleri çerçevesinde yasal güvence altına alınması şart” sözlerini hatırlatarak karşılık veren Bülbül, “Dürüst davranmayan ve her dönem kendilerini yalanlayan sözler sarf eden partinin mensubuyken özellikle kadına yönelik her türlü şiddet karşı tavrı net olan, insanların özgür yaşam hakkını savunan CHP’yi eleştirmesi adeta akıl tutulmasıdır. Sayın Yavuz önce dönüp kendi partisine ve liderine bakacak” dedi.

 
Türkiye’nin İstanbul sözleşmesinin ilk imzacısı olduğunu belirten Bülbül, “Sözleşme 2011’de imzaladı ve tek bir itiraz noktası yoktu. 2012 yılında tüm partilerin oyuyla genel kurulda kabul edildi. Şimdi eğer İstanbul Sözleşmesini eleştiriyorlarsa bu AKP siyasetinin nasıl omurgasız olgunu gösterir. Ayrıca kadına yönelik şiddette kanunlarda gayet ağır cezalar mevcut. Ama bu kararları uygulamayan AKP’nin atanmış hakim ve savcıları var. Sorumluluk bu hakim ve savcılarda, uzaklaştırma kararını uygulayamayan sistemi yönetenlerde. Bu ülkenin Cumhurbaşkanında ve bakanlarında” dedi.

 
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkındaki sözlerine de tepki gösteren Bülbül, “CHP’nin FETÖ ile verdiği mücadele AKP’nin tarihinde yoktur. Aksine AKP’nin tarihi FETÖ ile yan yana olduğu zamanlarla doludur. Şimdi bunları unutup CHP’li bir belediye başkanına 15 Temmuz sorusu sormak hadsizliktir. Sayın Çerçioğlu yıllardır halkın sevgisini kazanmış ve demokratik tercihleri sonucu göreve gelmiştir. FETÖ ile mücadelesi de Aydın’a yaptığı hizmetler gibi bilinmektedir. Çamur at izi kalsın anlayışıyla yürütülen siyaseti artık bir kenara bırakmak lazım. Ayrıca sayın Yavuz, FETÖ’cü arıyorsa çok uzakta aramasına gerek yok. FETÖ’nün dizinin dibine çökerek poz veren anlayış ne Genel Başkanımıza ne Büyükşehir Belediye Başkanımıza dil uzatamaz” dedi.