CHP’li Bülbül: Af yasasıyla çıkanların kaçı yeniden suç işledi?

CHP’li Bülbül: Af yasasıyla çıkanların kaçı yeniden suç işledi?
5 Mayıs 2020 12:35

CHP Aydın Milletvekili, Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, İnfaz Düzenlemesi sonucu cezaevinden tahliye olduktan sonra tekrar suç işleyen kişileri sordu.

 
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Bülbül, Denizli’de adam öldürme suçundan 10 yıldır cezaevinde olan ve infaz yasasıyla tahliye olan kişinin oğlunu öldürdüğünü belirterek, “İktidar partisi her zaman olduğu gibi çıkarttığı bu yasada da ne yazık ki ülkenin ihtiyaçlarını ve vatandaşların Anayasal haklarını hiçe sayarak, kendi çıkarları doğrultusunda bir düzenleme yapmış ve sonucunda insanlar hayatını kaybetmiş, aileler mağdur edilmiştir” dedi.

 

 

ŞİDDETİ MEŞRU KILAN POLİTİKALARDAN VAZGEÇİLMELİ

 

 

CHP’li Bülbül iktidarın infaz yasası görüşmeleri sırasında kadına ve çocuğa yönelik şiddetin karşısında durduklarına yönelik sözlerini hatırlattı ve şunları söyledi:
“Eşini yaraladığı için yaklaşık 6 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen kişi 9 yaşındaki kızını darp ederek öldürdü. Bu olay yapılaması gerekenin af yasaları çıkarmak değil, kadına ve çocuğa yönelik şiddetin önlenmesi için doğru yasal düzenlemeler olduğunu bir kere daha ortaya koymuştur. Ayrıca ülkenin ihtiyacı yasal düzenlemelerin yanı sıra şiddetti meşru kılan, düşman hukukunu yaratan politikalardan vazgeçilmelidir.”

Bülbül önergesinde şu sorulara yer verdi:
1- 15 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 7242 nolu Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında tahliye edilen kişiler hangi suçlardan cezaevinde bulunmaktaydı?
2- Cezaevinden tahliye olduktan sonra kaç kişi yeniden suç işlemiştir? İşlenen suçlar hangileridir? İllere göre dağılımı nedir?
3- Suç işleyenlerin kaçı gözaltına alınmıştır? Gözaltına alınan kişiler hangi suçları işlemişlerdir?
4- Suç işleyenlerin kaçı tutuklanmıştır? Tutuklanan kişiler hangi suçları işlemişlerdir?
5- Suç işleyen kişilerin kaçı gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştır? Serbest bırakılan kişiler hangi suçları işlemişleridir?