CHP’li Budak: Suskun Türkiye’ye ‘hayır’

CHP’li Budak: Suskun Türkiye’ye ‘hayır’
23 Mart 2017 11:26

CHP’li Osman Budak, AKP hükümetlerinin müdahaleleriyle meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının bağımsız çalışma olanaklarının kalmadığını belirtti.

 

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, AKP hükümetlerinin müdahaleleriyle meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının bağımsız çalışma olanaklarının kalmadığını belirterek, “Suskun Türkiye’ye Hayır” dedi.

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, AKP hükümetlerinin, meslek odaları, sendikalar, dernek ve vakıflarla diğer sivil toplum kuruluşlarına müdahalelerine ilişkin örnek olayları “AKP’nin Sivil Topluma Müdahaleleri-Suskun Türkiye” başlıklı raporda derlendiğini bildirdi.

 

 

Tek adam rejimi Türkiye’yi nefes alınmaz bir noktaya sürükler

 

 

Tek adam rejiminin Türkiye’yi nefes alınmaz bir noktaya sürükleyeceğini söyleyen Budak, “İnanıyorum ki, milletimiz sağduyusuyla 16 Nisan’da bu gidişi durduracaktır” dedi.

 

 

STK’lar tehdit altında

 

 

CHP İşveren Sendikaları ve Meslek Birlikleri Genel Başkan Yardımcılığı’nca hazırlanan raporda, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’na (DEİK) torba kanunla yapılan müdahale, TMMOB’a bağlı odaların bakanlıkların denetimine açılması, Memur-Sen ve Hak-İş’in üye sayısındaki artış, Ekonomik ve Sosyal Konsey’in fiilen kapatılması, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne kesilen cezalar ile Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Derneği’ne bakanlık bürokratlarının toplu şekilde üye yapılması sıralanırken, “Kamu denetim birimlerinin (vergi denetimi, iş müfettişleri, bakanlık müfettişleri vb) objektif ölçütlerden uzak denetim uygulamaları, iktidarın güdümünde gerçekleşen yargılamalar ve yasama gücüyle yapılan düzenlemeler, meslek örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının varlığını tehdit eder boyutlara gelmiştir. Bir yandan da AKP iktidarı tekelci ve kayırmacı bir yaklaşımla kendi sivil toplumunu yaratmaya çalışmakta, yandaş dernek, vakıf, birlik ve sendikaları kamu gücüyle büyütmektedir” denildi.

 

 

Sivil toplum için ‘hayır’

 

 

Raporda ayrıca; “AKP’nin oluşturmaya çalıştığı ‘Suskun Türkiye’ye karşı, CHP olarak; demokratik bir toplumun temeli ve zenginlik kaynağı olan örgütlü toplumu savunuyoruz. Bu yönüyle; rejim değişikliğine 16 Nisan’da verilecek ‘Hayır’ oyu, örgütlü toplum ve çoğulculuğu geliştirmek için de bir adım olacak, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve sendikaların Türkiye’nin huzur, barış ve kalkınmasına katkı sağlayabilecekleri ortamın önünü açacaktır” görüşlerine yer verildi.