CHP’li Budak: Eğitim sistemi akıl ve bilimden koparıldı, nitelik kaybı arttı!

CHP’li Budak: Eğitim sistemi akıl ve bilimden koparıldı, nitelik kaybı arttı!
6 Ocak 2017 17:40

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Nevşehir’de bir okul yöneticisinin “laiklik kafirliktir” şeklindeki paylaşımlarının eğitim sisteminin geldiği nokta açısından kaygı verici olduğunu belirterek, “Akıl ve bilimden koparılan, laikliği ‘kafirlik, şeytanlık’ olarak tanımlayan bir eğitim yönetimi anlayışı, Türkiye adına, gelecek adına kaygı vericidir. Milli Eğitim Bakanlığı Anayasal ilkeleri tanımayan bir kişiyi neden ve nasıl müdür yaptığının hesabını vermelidir” dedi.

 

 

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkan Yardımcısı ve Yunus Emre İmam Hatip Lisesi Müdürü İskender Çınar’ın “laiklik kafirliktir”, “2024’de hilafet geri gelecek” gibi paylaşımlarını, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sordu. Son dönemde eğitim kurumlarının, başta laiklik olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin temel niteliklerine yönelik saldırı olaylarıyla gündeme geldiğini kaydeden Budak, “Kız-erkek öğrencilerin ayrılması girişimleri, TÜRGEV ve ENSAR Vakfı gibi vakıflara okulların kapısının sınırsız şekilde açılması ve özellikle Eğitim-Bir-Sen kökenli eğitim yöneticilerinin Anayasal ilkelere yönelik söylemleriyle gündeme geldiğini kaydeden Budak, “Nevşehir Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İskender Çınar’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin başta laiklik olmak üzere temel ilke ve değerlerini hedef alan açıklamaları, geleceğimiz çocuklarımızın hangi zihin dünyasına emanet edildiğini göstermesi açısından ibret vericidir. Akıl ve bilimden koparılan, laikliği ‘şeytanlık’ olarak tanımlayan bir eğitim yönetimi anlayışı kaygı vericidir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu tür yaklaşımlar karşısında ciddi adımlar atmaması, bu anlayış sahiplerini yüreklendirmektedir” dedi.

 

 

ANAYASAL SUÇ

 
Nevşehir Eğitim Bir-Sen Şube Başkan Yardımcısı ve Yunus Emre İmam Hatip Ortaokul Müdürü İskender Çınar’ın laiklik ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temel niteliklerini hedef alan paylaşımlarıyla ilgili soruşturma açılıp açılmadığı konusunda bilgi isteyen Budak, “İskender Çınar hangi tarihte eğitim yöneticisi olmuş ve hangi kurumlarda çalışmıştır? Çınar, bu görüşleri bilinerek mi müdür atanmıştır? İskender Çınar’ın, öğrencilere laiklik ve Cumhuriyet karşıtı görüşlerini aktarıp aktarmadığına ilişkin ayrıca bir inceleme ya da soruşturma yapılacak mıdır?” dedi. Budak, şöyle devam etti:

 

 

AKP HÜKÜMETLERİ EĞİTİMDE NİTELİK KAYBETTİRDİ

 
“Anayasal ilkeleri tanımayan bir kişi nasıl okul müdürü olmuştur? Bakanlığınız, ‘laiklik kafirliktir, şeytanlıktır’ yaklaşımının, eğitim kurumlarına taşınmasını uygun bulmakta mıdır?

 
Son 5 yılda, kaç eğitim yöneticisi ve öğretmen hakkında idari soruşturma açılmıştır? Bu soruşturmaların konularına göre dağılımı nedir? Soruşturmalar sonucunda kaç öğretmen ve eğitim yöneticisine bir yaptırım uygulanmıştır? Yaptırım türlerine göre sayısal dağılım nedir?
Eğitim sisteminde akıl ve bilimden uzaklaşılması nedeniyle nitelik kaybı yaşandığı tespitleriyle ilgili bir inceleme yapılacak mıdır? Uluslararası sınavlardaki başarı düşüşünün, izlenen eğitim anlayışından kaynaklandığı doğru mudur?”

 

 

 

Kaynak: chp.org