CHP’li Bozkurt’tan Genel Başkan Yardımcısı Erkek’e ön seçim eleştirisi!

CHP’li Bozkurt’tan Genel Başkan Yardımcısı Erkek’e ön seçim eleştirisi!
24 Temmuz 2018 10:50

CHP Konya milletvekili Hüsnü Bozkurt Twitter’dan yapığı açıklamada CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale milletvekili Muharrem Erkek’i ön seçim üzerinden eleştirdi.

 

 

Hatırlanacağı üzere CHP 9-10 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilen tüzük kurultayında ön seçim maddesi görüşülürken sert tartışmalar yaşanmıştı.

 

CHP’nin önceki tüzüğünde milletvekili adaylarının yüzde 85’inin ön seçimle belirlenmesi yer alırken, tüzük kurultayında “Partinin son genel seçimlerde yüzde ondan az oy aldığı seçim çevreleri ile en fazla 1 milletvekili çıkardığı yerlerden gösterilen toplam milletvekili adayının” ön seçimin dışında tutulabileceği maddesi yer aldı.

 

Bu düzenlemenin kabul edilmesi ve tüzükte yer alması ile 50’ye yakın ilin ön seçim dışında tutulmasının önü açılmış oldu.

Ön seçim konusunda yapılmak istenen düzenlemeyi “anti demokratik” bulan PM üyeleri ve milletvekilleri “Reform diye yola çıkılıp, adeta her şeyi tek adamın belirleyeceği bir sisteme geçildiğini” ileri sürmüşlerdi.

 

Düzenlemeye destek verenler ise gelinen noktada “Olası bir ittifak durumunda genel başkanın elinin rahatlatılmasının amaçlandığını” savunmuştu.

 

CHP Konya milletvekili Hüseyin Bozkurt da yaptığı açıklamada;

 

“Sayın Erkek;henüz baskın seçim kararı alınmamışken,tüzük kurultayında önseçimi fiilen yok eden o malûm maddeyi nasıl kabul ettirdiğiniz hafızalarda duruyor. Önseçimi baskın seçim olduğu için değil,yapmak istemediğiniz için yapmadınız.” dedi.