CHP’li Bozkurt’tan Davutoğlu’na açık mektup

CHP’li Bozkurt’tan Davutoğlu’na açık mektup
8 Eylül 2015 14:33

SAYIN BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU’ NA AÇIK MEKTUP !

 

 

” O TERÖRİSTLER O DAĞLARDAN TEMIZLENECEK, BU KADAR ! ” diyorsunuz Sayın Başbakan.

” O teröristler ” yalnızca o dağlarda değiller artık, farkında mısınız ?

Başbakan olduğunuza göre farkında olmalısınız.

Aynı zamanda; 80 bin ağır silahları, mühimmatları, 63 ton patlayıcıları, uçaksavarları, roketatarları ve uyuyan bombaları ile şehir ve ilçelerdeler de artık, o şimdi terörist dedikleriniz.

Biz dediğimizde inanmıyorsunuz, ama Cumhurbaşkanınız söylüyor ” çözüm süreci ” nde örgütün silah stokladığını, ” çözüm Süreci ” ni güçlenmek için kullandığını, O’ na inanmalısınız hiç değilse.

O zaman sormak hakkımızdır Sayın Başbakan :

Bugün dağlardan temizlenecek dedikleriniz, dağlarda, şehir ve ilçelerde yerleşir, güç kazanır, silah stoklarken siz, partiniz ve

Cumhurbaşkanınız acaba ne ile meşguldünüz?

Biz rüya mı gördük,13 yıl boyunca, bu ülkeyi tek başınıza AKP olarak siz yönetmiyor muydunuz?

Habur’ da davul zurnalarla karşılayıp, çadır mahkemelerinde akladığınız, Diyarbakır’ da el ele MEGRİ MEGRİ çektiğiniz, Oslo’ da,

Dolmabahçe’ de mutabakat metinleri imzaladığınız, İmralı’ da yol haritaları belirleyip, Anayasalar yazdığınız ve bakan arkadaşlarınızın övgüler düzdüğü muhataplarınızı mı temizleyeceksiniz şimdi O DAĞLARDAN ?

Gerçekten, kimi bakan arkadaşlarınızın dediği gibi, ” SENI BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ ” dendiği ve Cumhurbaşkanınızın Başkan olabileceği bir seçim sonucu elde edilemediği için mi yaşıyoruz bunca acıyı, çocuklarımız üçer, beşer ve onaltışar bu nedenle mi şehit oluyorlar ?

13 yıl önce sıfırlanmış olarak devraldığınız terör, devr-i iktidarınızda bu denli azmışken, ” O TERÖRİSTLER O DAĞLARDAN

 

TEMİZLENECEK, BU KADAR.” demenizin bir anlamı, ağırlığı ve inandırıcılığı olacağını düşünüyor musunuz sahiden ?

 

” ONLAR KONUŞUR AK PARTI YAPAR ” diyebiliyor musunuz hala ?

13 yılda yapamadığınız neyi yapacaksınız da temizleyeceksiniz dağları ve şehirleri şu 50 günlük ömrü kalmış geçici hükümetinizle ?

Hele Cumhurbaşkanınızın ” 400 VEKİL VERİLSEYDİ BUNLAR OLMAZDI ” sözü ve bazı şehit babalarını ( aklın alması ve inanması zor ama ) ” KAREKTERİ BOZUK ” diye yaftalaması bir utanç abidesi gibi ortada dururken.

Nasıl olacak Sayın Davutoğlu,200 militanla gazete basıp cam çerçeve indirerek, ” 1 Kasım’ da seçim sonucu ne olursa olsun SENI

 

BAŞKAN YAPTIRCAZ, SENI BAŞKAN YAPTIRCAZ, SENİ BAŞKAN YAPTIRCAZ ! ” naraları atarak mı sağlayacaksınız ülkemizde iç barışı ve demokratik meşruiyeti ?

Sayın Başbakan, Pazar akşamı Konya stadında maçı birlikte izledik maalesef. Tabii ki karşılaşmadık, aramız uzaktı, ama ben de oradaydım. Şehidimizin 3 yaşındaki oğlu ile geldiniz ve önümden seyircileri selamlayarak geçip yerinize oturdunuz. Benim haberim yoktu, ama sizin de haberiniz yok muydu gerçekten o maçı izlerken Dağlıca felaketinden ?

Akademisyen kimliğinize ve müktesebatınıza güvenerek, olanca samimiyet ve saygımla, aynı ilin bir milletvekili olarak soruyorum size; saatler önce çok sayıda şehit verdiğimizden haberiniz varken maça gelmiş ve 85. dakikasına kadar izleyebilmişseniz felaket, haberdar olmadıysanız katmerli felaket değil midir durum ?

Demokrasi ile yönetilen herhangi bir ülkede, şu son 50 günde yaşananların onda biri yaşansa ya da bir Başbakan sizin durumunuzda olsa, o ülke hükümetinin görevde kalmayı sürdürebileceğine inanıyor musunuz gerçekten ?

Sayın Başbakan, ülke bu halde iken GAZİ MECLİS’ in TATİL’ de olması, aklın alacağı, vicdana sığacak, kabul ve izah edilebilir bir durum mudur, içinize siniyor mu ?

29 Temmuz günü MHP ile birlikte önergemizi reddederek TBMM’ nin TERÖRÜ araştırmak üzere çalışmasını engellediğiniz için pişmanlık duyuyor musunuz şimdi ?

Ya da aşamadığınız tepelere kurban ettiğiniz, ülkeyi 4 yıl yönetecek ve 5 temel sorunu çözme iradesiyle görev yapacak bir koalisyon hükümeti yerine, zoraki tekrar seçim yoluna düşmenin ne büyük bir hata olduğunu görebiliyor musunuz bugün ?

Sayın Başbakan;

Zemin kayıyor, sorun ciddi, vaziyet vahim.

Sorunun mecliste, meşruiyet temelinde, meşru muhataplarla ve siyasetle çözülebilmesi için, TBMM’ ni derhal toplantıya çağırmayı, ülkenin kaderine el koyarak varlığının gereğini yerine getirmesini sağlamayı düşünüyor musunuz, daha da geç olmadan ?

Saygılarımla…

08. 08, 2015

Dr. M. HÜSNÜ BOZKURT

CHP KONYA MİLLETVEKİLİ