CHP’li Bozkurt: Ey cumhuriyetin savcıları cumhuriyete sahip çıkın!

CHP’li Bozkurt: Ey cumhuriyetin savcıları cumhuriyete sahip çıkın!
24 Mart 2018 00:03

Duayen gazeteci Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası’nda konuşan CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, binlerce kişiyi donlandırarak Urugay’a kaçan Tosun vardı. Ülkenin nasıl bu hale geldiğini örneklerle anlatan Bozkurt, cumhuriyet savcılarına da çağrıda bulundu. Türkiye’nin en çok okunan yazarı Yılmaz Özdil’in konuyla ilgili gönderdiği mesajsa izleyicileri kahkahaya boğdu.

 

 

 

Usta gazeteci Uğur Dündar ile Halk Arenası bu hafta Menemen’den ekranlara geldi. Yoğun ilgi gören programın konukları arasında olan CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, binlerce kişiyi dolandırarak Urugay’a kaçan Tosun lakaplı Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın vardı.

 

 

“KADIYI SATIN ALDILAR”

 

Ülkede neden bu kadar kolay dolandırıcılık olayının yaşanmasının sebebini açıklayan Bozkurt, “Bu düzenin adı ‘Tosun düzeni.’ Çünkü kadıyı satın aldılar. Bu nedenle devlet yıkılıyor. Bu ülkede iki kurumun önünde Cumhuriyet var. Biri cumhuriyet savcılığı öbürü cumhuriyet hükümeti. Mahmut Esat Bozkurt’a soruyorlar ‘Niye savcının önünde cumhuriyet var?’ Diyor ki Cumhuriyet Müdiri Umumisi icabında bu cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal’i de yargılayacaktır da onun için önünde cumhuriyet var. O cumhuriyet lafı oraya süs olsun diye konmuş değil. Ben ülkedeki bütün savcılara sesleniyorum, Ey cumhuriyetin savcıları cumhuriyete sahip çıkın!” dedi.

 

Kaynak: Sözcü